Før kampen: AS Roma-Atalanta

Lunsj blir sjeldent trukket fram som det viktigste måltidet i løpet av døgnet, men søndagens lunsj er av det særdeles viktige slaget for AS Roma. Atalanta kommer på besøk for å prøve å tukte et hjemmelag som har til gode å stå igjen med tre poeng etter endte 90 minutter på eget gress. Men dette er anledningen Roma er nødt til å gjenerobre Olimpico og tilliten til sine tifosi. En rekke legender er nemlig på plass for å innlemmes i Roma’s Hall of Fame og for å vise hva dagens spillere har å strekke seg etter. De aller, aller fleste har nemlig levert under pari så langt denne sesongen. Og nettopp den grusomme prestasjonen i Torino forrige helg gjør at Zeman tenker på å prøve nye konstellasjoner mot Atalanta. Noe overraskende kan dette innebære at Nicolas Burdisso blir erstattet av den pur unge brasilianeren Marquinhos. Burdisso sliter med å tilpasse seg taktikken til Zeman. Jeg tror Burdisso’s problem er taktisk, ikke fysisk. Han er enda ikke komfortabel med det han blir bedt om å gjøre. Ordene tilhører Zeman på lørdagens pressekonferanse. Tsjekkeren er ikke ukjent med å gi tillit til unge spillere, og kanskje kan et helbrasilianske stopperpar bli et faktum på søndag. Leandro Castan er i alle fall bankers, nyervervelsen har trolig vært Roma’s beste spiller i den til nå mediokre sesongen.

Når det gjelder midtbanen er amerikaneren Michael Bradley tilbake i troppen etter at han fikk en smell i åpningskampen mot Catania. Miralem Pjanic er ute, og dermed kan det være duket for den tidligere midtbanegeneralen til Chievo. Motivasjonen bør i alle fall være på topp hos Bradley som er tilbake etter et langt skadeavbrekk, og som nettopp har fått sitt første barn, Lucca, med sin relativt mye bedre halvdel, Amanda Barletta. Tachtsidis forsvinner trolig ut etter et par tvilsomme forestillinger og overlater den dype rollen til De Rossi. Det velfortjente nye eurogliset til Alessandro Florenzi blir også å se.

Det knytter seg også stor spenning til hvilke tre som får starte på topp. Totti-Destro-Lamela har blant annet blitt testet på Trigoria, men det er vanskelig å spå hva Zeman velger når han på spørsmål om hvem som skal spille gir følgende svar: Sånn jeg ser det har alle spillerne i troppen mulighet til å spille. Det vil komme stunder der noen spiller mer enn andre.

Morgendagens motstander Atalanta ligger utsatt til på 16. plass med sine fem poeng. Det hører med til historien at laget fra Bergamo startet sesongen med to minuspoeng. Atalanta ledes av romanista Stefano Colantuono. Atalanta greide, utrolig nok, å tape enda styggere forrige helg enn Roma gjorde mot Juventus. 1-5 på hjemmebane for Torino. I så måte er det to skadde dyr som lunsjer i Roma søndag. Borte har Atalanta notert seg for én seier, én uavgjort og ett tap. Tapet kom mot Catania, ett poeng ble tatt mot Cagliari, mens seieren kom Milan på San Siro. Roma har som kjent spilt uavgjort mot Catania og Sampdoria, sampt tapt for Bologna så langt på hjemmebane i år, der kun førsteomgangene mot Bologna og Sampdoria var av akseptabel karakter.

Det er på tide å ta hånda av håndbrekket og sette fart nå for Roma, før tabellen igjen blir av en sånn karakter at man må streve hele våren for å hente inn tidlig tapt terreng. Atalanta bør være en overkommelig motstander hjemme på Olimpico, akkurat som Catania, Bologna og Sampdoria. Så får vi håpe at giallorossi har tatt lærdom av disse oppgjørene, samt skandalen i Torino.

Vi tror på følgende elleve (med garderinger) fra start i morgen:

Roma (4-3-3): Stekelenburg; Piris, Marquinhos/Burdisso, Castan, Balzaretti; De Rossi, Bradley/Marquinho/Perrotta, Florenzi; Totti, Osvaldo/Destro, Lamela/Destro.

Atalanta (4-4-1-1): Consigli; Raimondi, Matheu, Peluso, Brivio; Schelotto, Cigarini, Cazzola, Moralez; De Luca; Denis

MERK! Kampstart er 12.30 og kampen kan ses på CMore Fotball, samt csports.no

Daje!