Notiser 6/10

Det meste dreier seg om hvordan Roma skal komme ut av krisen denne uken. Og litt om president James Pallottas besøk i den evige stad, herunder planene om ny stadion.

Vi begynner på bunnen. Stort sett alt som kan krype og gå av fotballfolk i Italia har den siste uken ytret sitt syn om Romatrener Zdenek Zeman og sesongen så langt. Blant dem har vært Rosella Sensi som innrømmet stor respekt for tsjekkeren, men uttalte likevel at hun nok ville valgt Montella i sommer om hun fremdeles satt ved roret. Det er vel ingen grunn til å tvile på det når en så hva som hendte i Fiorentina så fort ex.Roma-sportsdirektør Daniele Pradé var på plass.

Krisen i Roma var nok også noe av anledning til at Pallotta fløy over fra USA i midtuken. Ved siden av å oppholde seg store deler av tiden på Trigoria nær laget, har den nylig valgte presidenten også holdt møter med Roma-ordfører Gianni Alemanno hvor også blant andre FIGC-president Giancarlo Abete og Generalsekretær i FIGC Rocco Crimi var tilstede. Temaet var selvsagt ny stadion for AS Roma. I etterkant av møtet uttalte ordføreren at «alt for stadion vil være klart i november». Til tross for lovnader om det motsatt får vi nok i kjent italiensk stil smøre oss med litt tålmodighet, men det er ingen tvil om at prosjektet skrider fremover.

Zeman på sin side uttalte på dagens preseonferanse at han er komfortabel med at Pallotta var i byen. På spørsmål om morgendagens pranzo-oppgjør mot Atalanta vil innebære store omrokkeringer i startoppstillingen svarte han imidlertid kryptisk at «alle spillere i stallen har muligheter for å starte». Francesco Totti, Pablo Daniel Osvaldo, Nicholas Burdisso samt Maarten Stekelenburg er blant flere av de etablerte som ryktets å befinne seg i faresonen. Sistnevnte Stekelenburg ble imidlertid tatt ut av Nederland-trener Louis van Gaal. Trolig blir han også førstevalg selv om Swanseas Michael Vorm etterhvert puster ham i nakken.

På overgangsfronten har CSKAs Dzagoev som nevnt tidligere denne uken vært det store navnet. Ryktet må imidlertid tas med en solid klype salt tatt prislappen i betraktning. Andre spillere som synes å være i Romas søkelys inkluderer Pescara-målvakt Perin, angriperen Domenico Berardi (Sassuolo), og midtbanespilleren Christante (Milan, primavera). Foreløpig er det eneste sikre at det arbeides i kulissene, men det er uvisst om dette er med sikte på januar eller neste sommer.

Avslutningsvis kan vi nevne at Zeman ha plukket ut følgende 21 spillere til kampen mot Atalanta:

BALZARETTI, BRADLEY, BURDISSO, CASTAN, DE ROSSI, DESTRO, GOICOECHEA, FLORENZI, LAMELA, LOPEZ, MARQUINHO, MARQUINHOS, OSVALDO, PERROTTA, PIRIS, ROMAGNOLI, STEKELENBURG, SVEDKAUSKAS, TACHTSIDIS, TADDEI, TOTTI

Lobont, Pjanic og Dodo er fremdeles skadet.