Ny stadion innen 2016

Selv om Stadio Olimpico er et sted alle romanisti er glad i, så ønsker de fleste seg en ny og egeneid lekestue. Skal vi tro president James Pallotta er drømmen nærmere realitet enn noen gang før. Italienske klubber er avhengige av å øke kvaliteten på matchdagene, samtidig som det vil gi en økonomisk opptur som det er et sårt behov for. Den gamle damen var første klubben ut i fjor med ny stadio, og undertegnede innrømmer at det var antydninger til frysninger da ”Storia di un grande amore” ble sunget av et fullsatt Juventus Arena forrige lørdag. Hva som skjedde etter kampstart er glemt, og en helt annen sak…

Romas øverste mann (etter Francesco Totti) var tilstede under søndagens ”Hall of fame”-markering, og gav samtidig et intervju som gledet alle rødgule hjerter:

”Vi ønsket å bruke Colosseum, men fikk beskjed om at den var opptatt», sa Pallotta med en fleipete tone. «Vi er svært nære med å kunne påbegynne prosjektet. Vi har allerede hatt flere møter med Romas borgmester Gianni Alemanno og byens tekniske ansvarlige. Vi startet med å undersøke omtrent hundre forskjellige steder og endte til slutt med tolv aktuelle. Med god hjelp fra Cushman & Wakefield kom vi ned til tre steder og er nå svært nære å ta det endelige valget. Den nye hjemmebanen kommer til å ha plass til minst 60.000 og vil inneha både butikker og restauranter. Den verdenskjente designeren Dan Meis vil stå for designet og prosjektet er forventet å stå klart i 2016. Hele prosjektet kan overstige en totalpris på over 200 millioner euro.” Avsluttet Pallotta med.

Dersom alt går etter planen vil vi altså måtte holde ut med samme hjemmebane som den lyseblå lillebror i 4 år til. Et klart mål bør være å se Francesco Totti heve den gjeveste pokalen over hodet på egen hjemmebane, i likhet som Del Piero fikk gjøre før han måtte vike plass for Nicklas Bendtner. Er Pupone uttalte i dag at å legge opp ikke er aktuelt per dags dato, og at han tar en kamp om gangen. Om han holder til sesongslutt 2016 gjenstår å se, men han må holde det gående et par år til om han skal ta igjen Silvio Piola på 274 mål.