Spillere på landslagsoppdrag

 

Kvalifiseringen for VM i Brasil i 2014 er i full gang over alt i verden og det gir en noe hatet landslagspause for mange av oss. 9 Roma-spillere var tatt ut til sine respektive landslag for å forsvare nasjonens ære. I tillegg var det en som spilte U21-playoff til EM i 2013. Her er hvordan det gikk med de forskjellige:

Vi starter jordomseilingen med Italia. Armenia tok i mot Italia til kvalifiseringskamp i går kveld. 4 Roma-spillere hadde tatt turen østover (Osvaldo, De Rossi, Destro og Balzaretti). I startoppstillingen var det Osvaldo og De Rossi som hadde blitt funnet gode nok av Prandelli. Etter en straffescoring av Pirlo og en utligning fra Armenia var det duket for Roma-show. Først ut var det De Rossi som satt inn ledelsen med ett hodestøt etter innlegg fra Pirlo. Like før slutt var nok en gang Roma i hovedrollen da nevnte De rossi slår ett frispark på pannebrasken til Osvaldo som punkterer kampen med sin 3-1 scoring. Italia leder nå gruppe B med 7 poeng på sine første 3 kamper. En liten funfact: på de siste 5 landskampene har Italia scoret 8 mål, 6 av disse er scoret av Roma-spillere.

Nederland tok i mot kasteballen Andorra og Stekelenburg fikk tillitt mellom stengene for de oransje. Som ventet ble det en rolig dag på jobb for Roma-keeperen hvor Nederland til slutt vant 3-0 uten å overbevise nevneverdig. Nederland leder nå gruppe D med 9 poeng på 3 kamper.

Bosnia-Hercegovina dro til Hellas for å spille kamp i går. Pjanic er tatt ut i troppen, men grunnet skade var han ikke å se på banen i det målløse oppgjøre i Athen. Han er derimot ventet å starte i tirsdagens kamp mot Litauen.

ItaliaU21s siste hinder mot U21-EM i 2013 er Sverige. Første kamp i playoffen ble spilt med Florenzi i lagoppstillingen. I tillegg var Roma-eide Frascatore (utlån til Sassuolo) med fra kampstart. Kampen endte 1-0 etter scoring av Immobile. Returkampen spilles i Sverige på tirsdag.

USA hadde tatt turen til det noe ukjente Antigua og Barbuda for nok ett stoppested på sin vei til Brasil-VM. Bradley spilte fra start og var delaktig i USAs første scoring. Etter en utligning fra Antigua var Bradley frempå med ett stolpetreff samt ett nydelig hodestøt som ble reddet spektakulært. USA dro i land seieren 10 sekunder før ordinær tid og er på god vei mot Brasil-VM.

Paraguay møtte Colombia(Falcao) i går kveld. Piris spilte hele kampen for Paraguay som til slutt tapte 2-0. Målene kom fra ingen ringere enn Radamel Falcao. Paraguay ligger nå sist i gruppa med kun 4 poeng på 7 kamper.

Brasil er allerede kvalifisert til sitt eget mesterskap og spilte en treningskamp mot Irak på torsdag. Kampen ble spilt i Malmö og Castan var tatt ut i troppen og inntok svensk jord for første gang siden han var Helsingborg-spiller. Castan gjorde det han pleide å gjøre i Sverige; nemlig å sitte på benken. Kampen endte 6-0 til Brasil.

 

For dere som elsker landslagsfotball er det ikke lenge igjen til neste gang, allerede til tirsdag er det full runde verden over. For dere som heller vil se klubbfotball på toppnivå må dere vente en uke, hvis ikke kan dere ta til takke med Serie B, Adeccoligaen og League two.

Ha en strålende (fotball)helg!