Landslagspause, runde 2

Å ikke starte denne oppsummeringen med å gratulere vår tidligere venstreback John Arne Riise med tre svært viktige poeng borte mot Kypros ville vært smålig, andreplass i gruppa etter fire spilte kamper er jo ingen dårlig start på veien mot Brasil 2014. Men det er også andre aktuelle spillere som har vært i aksjon i dag:

Det gulrøde trekløveret De Rossi, Osvaldo og Balzaretti var nok en gang i aksjon for gli azzurri når Italia tok tre komfortable poeng mot Danmark på San Siro, og De Rossi markerte seg for sitt andre mål på to kamper (også denne gang et glimrende hodestøt). Det må også nevnes at De Rossi og Osvaldo kanskje tok ansvaret for å hedre klubbfargene litt vel seriøst da Danielino først pådro seg et gult kort før Osvaldo fikk direkte rødt for å klabbe til Nicolai Stokholm (dette var italo-argentinerens åttende røde kort hittil i karrieren). Italia er på stø kurs mot VM med 10 poeng, da nærmeste utfordrere Bulgaria og Tsjekkia ligger på henholdsvis 6 og 5 poeng, men det spørs om ikke Osvaldo må belage seg på å følge de neste kvallikkampene fra tribunen, Prandellis nulltoleranse for denne typen oppførsel tatt i betraktning.

I Italias playoff til U21-VM mot Sverige gjorde fremadstormende Alessandro Florenzi sin del for å sikre de asurblå en plass i mesterskapet: romeren økte Italias ledelse til 2-0 etter at Lorenzo Insignie scoret det første, og det hjalp lite at Sverige klarte å kjempe seg tilbake til 2-2 når Immobile fem minutter før slutt punkterte kampen og sørget for at Italia vant playoffen 4-2 sammenlagt.

Maarten Stekelenburg var sjanseløs når Romanias Ciprian Marica driblet av to nederlendere og feide ballen i mål under oppgjøret i Bucuresti, men målet kommer neppe til ha særlige konsekvenser for burvokteren: Nederland ledet allerede 2-0 når målet kom, og Rafael Van der Vaart og Robin Van Persie sørget for å score et par til for å sikre nok en trepoenger til de sjokkoransje. Nederland har dermed programmessig inntatt førersetet i gruppe D med 4 seire av 4 mulige i gruppe D, foran Romania og Ungarn.

Plankekjøring ble det også for Miralem Pjanic og hans Bosnia når Litauen kom på besøk til Sarajevo. Bortelaget, hvis største profil er Laziobacken Marius Stankevicius, ble lite annet enn slaktoffer for et dominerende Bosnia, og Pjanic selv fikk æren av å sette 3-0 og punktum da han styrte et innlegg forbi en keeper med et navn jeg ikke skal prøve å uttale engang. Bosnia leder nå gruppe G med 10 sammen med Hellas, og ettersom nærmeste utfordrer er Slovakia er sjansene for at Pjanic&Co tar turen til Sambalandet om et par år rimelig stor.

Det gjør stadig litt vondt å trekke på smilebåndet når Montenegro tar en stor skalp, for fjellandets store sønn spiller som vi bare så altfor godt vet nå på helt feil lag. Vi kan vel for gamle dagers skyld snike inn en notis om at Mirko Vucinic rakk å pådra seg et gult kort to minutter etter at han ble byttet inn i Montenegros ursterke 1-0-seier borte mot Ukraina.