Tøff bortekamp venter ulvene

 

Klubbfotballen er endelig i gang igjen og SerieA starter opp igjen med to storoppgjør lørdag kveld: Juventus-Napoli og Lazio-Milan. Ettersom både Milan og Juventus er i Champions League og derav spiller på lørdags kveld, så er det Roma som skal avslutte helgen søndag 2045 mot Borriellos Genoa.

Det å ta turen fra hovedstaden til Genova har ikke vært lett for Romas del. Kun 6 seiere har det blitt på de siste 45(!) oppgjørene. Likevel er Roma favoritter i morgendagens kamp (i følge oddsen). Siste seieren på Stadio Luigi Ferraris kom tilbake i 2007 da Panucci scoret på overtid i 1-0 seieren.  Samme oppgjør i fjor endte med ett 2-1 tap etter at Fabio Borini hadde åpnet målkontoen for Roma.

Skadeproblemene til Roma så ut til å være kritiske på midtstopperplass ettersom Burdisso og Castán var usikre foran morgendagens oppgjør. Burdisso er uaktuell og ikke med i troppen som drar til Genoa, mens Castán friskmeldte seg selv på twitter og er klar for dyst i morgen. Dermed ser det ut til at det blir ett brasiliansk par på midtstopperplass i morgen med Marcos og Castan. En annen som ikke er med i troppen er Mattia Destro som kom skadet tilbake fra landslagsoppdraget med Italia. I tillegg er Lobont fortsatt ute med skadet og dermed uaktuell.

Et lyspunkt for Roma-fansen er at Miralem Pjanic er tilbake på banen. Han startet kampen for Bosnia på tirsdag og presterte to målgivende pasninger og en scoring mot Litauen. Det er dermed spådd tvil om han er helt fit for Roma ennå. Dodô som vi ennå ikke har sett noe til i Roma-trøyen (bortsett fra på presentasjonen) begynner å se lys i skadetunnelen, men Zeman omtaler unggutten som 50% klar og blir nok ikke å se på banen i morgen.

Etter at De Rossi og Osvaldo satt på benken under hele forrige kamp, har Zeman nesten ikke gjort annet enn å ha blitt konfrontert av pressen angående situasjonen til disse to, spesielt De Rossi.  Etter at de to leverte strålende prestasjoner for Italia har Zeman dysset det hele ned og håper at de kan prestere slik på klubblaget også. Begge to er dermed forventet til å starte morgendagens kamp og da kan vi få slutt på den tullete diskusjonen om at De Rossi er på vei vekk.

 

Genoa har startet serien middelmådig og er plassert på en 9. plass med 9 poeng. Laget er ubeseiret de siste 4 kampene, dog med 3 uavgjort på rad. En mann som er i scoringsform for Genoa er en tidligere Roma-kjenning; Marco Borriello. Med 3 mål på de siste 4, samt matchvinnerscoring mot Lazio skal den utlånte spissen gjøre sitt for at sin tidligere arbeidsgiver skal dra tilbake til hovedstaden med 0 poeng i sekken. Rossi og Ferronetti er ute for hjemmelaget, det samme gjelder Juan Manuel Vargas og Anselmo.

Selv med den gode statistikken mot Roma uttalte Genoa trener De Canio  på dagens pressekonferanse at: «Jeg er redd kvaliteten til Roma-spillerne og forventer en tøff match.» Det er bare å benke seg foran TVen søndag kveld ettersom kampen blir vist på Canal9.  Kampstart er  2045.

 

Vi tror på følgende lagoppstilling:

Genoa (4-4-2): Frey; Sampirisi, Hunder, Bovo, Moretti; Jankovic, Kucka, Seymour, Antonelli; Building, Borriello

Roma(4-3-3): Stekelenburg, Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; De Rossi, Tachtsidis, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti.

 

FORZA ROMA!