Cagliari-Roma fortsatt uavklart

I nok en lite overraskende, men akk så tåpelig vending, har FIGC i dag besluttet at en avgjørelse rundt Cagliari-Roma krever mer etterforskning. FIGC, Roma og Cagliari var i dag samlet for å behandle anken, og det var helt tydelig at de to klubbene ikke har et særskilt godt forhold om dagen. Cagliari-president Massimo Cellino klarte til alt overmål å komme 55 minutter for sent, og da han omsider hadde kommet ble det ikke noe håndtrykk med Romas Franco Baldini.

Klubber som er ansvarlig for hendelser som har forhindret normal gjennomføring av kampen, skal straffes med 3-0 tap. – Federcalcio, artikkel 17.

Til tross for et ganske tydelig regelverk klarer altså ikke FIGC å lande på den eneste korrekte avgjørelsen. Ved å invitere Sardinias befolkning på kamp i sterk kontrast til myndighetenes påbud om stengte tribuner, følte kommunen Cagliari seg tvunget til å avlyse kampen. I så måte er det fint liten tvil om at Cagliari påvirket i den retning av at kampen ikke kunne spilles.

Det er foreløpig intet nytt om når en avgjørelse kommer, men i mellomtiden beholder Roma de 3 poengene som ble tildelt etter skandalen på Sardinia. Franco Baldini var ikke særlig snakkelysten verken før eller etter møtet, og nøyet seg med å si at han hadde kommet dit for å forsvare Romas interesser.

I øvrige nyheter står Roma overfor en skadekabal på venstrebacken. Balzaretti er ute (usikkert hvor lenge), mens Dodô nå nærmer seg debuten. På dagens trening ble den unge brasilianeren drillet på venstreback med Piris, Castan og Marquinhos i resten av rekken. Dagens trening signaliserer med andre ord at Zeman vurderer å bruke Dodô fra start mot Udinese. Ellers sliter Totti med kneet, som fikk seg en liten trøkk da han snublet inn i en Genoa-spiller mot slutten av kampen på søndag. Destro begynner å riste av seg skaden fra forrige uke, og ser ut til å være en aktuell mann dersom Totti må kaste inn håndkleet.