Notiser 26/10

Roma fikk en etterlengtet opptur da de snudde 0-2 til 4-2 mot Genoa forrige helg. På sedvanlig vis har det derfor vært nokså stille i den italienske hovedstaden denne uken. Zdenek Zeman har til og med rukket å delta på en kunnskapsdelingsfestival i Roma i kveld hvor han overraskende nok slo fast at «Italia er i krise».

Helt stille har det imidlertid ikke vært, og det er som vanlig ikke til å komme utenom spekulasjoner om hvem som skal spille helgens kamp mot Udinese. Spenningen knytter seg hovedsaklig til forsvaret hvor Dodo kan få sin debut på venstrebacken. Balzaretti på sin side har pådratt seg en skade og spiller mest sannsynlig ikke søndag. Videre blir det spennende å se hvor lenge unge Marquinhos kan holde erfarne Burdisso ute av laget. Castan er selvskreven, selv om også han må forbedre sitt defensive spill fra førsteomgangen mot genoveserne sist.

Offensivt har Totti slitt med en skade og besøkte Villa Stuart tidligere denne uken hvor han også møtte på vise-president i det russiske fotballforbundet, Nikita Simonyan. Det ryktes til og med at storklubbene CSKA Moskva, Spartak Moskva og Anzhi alle skal være interssert i å gi Roma-kapteinen et russisk oljeeventyr på tampen av karrieren. Det spørs imidlertid om det er noe mer hold i dette enn at CSKA visstnok skulle være interessert i en norsk jusstudent ved navn Hans Herman Tjønn på tampen av overgangsvinduet i sommer.

Mattia Destros skade har på den annen side blitt bekreftet å være mindre alvorlig enn først antatt, og angriperen kan være aktuell for startoppstillingen på søndag.

Ellers har italienske medier murret over nevnte Destro hele uken. Den talentfulle unge italieneren som kom til Roma på lån med opsjon på kjøp foran denne sesongen har enda til gode å score for i giallorossi. Det blir det selvsagt spekulasjoner av, men det spørs nok om Roma ikke vil gi gutten minst en sesong til utover den inneværende tatt i betraktning den ellers svært høye lånesummen en betaler til Genoa uten å benytte seg av opsjonen. Et bytte med Juventus og Fabio Quagliarella har vært nevnt, men noe slikt høres ut som fantasia.

En annen som ikke har fått det helt til siden sesongåpningen er urugyaneren Nico Lopez. Hans agent uttaler at det kan bli aktuelt å se seg om på markedet i januar dersom situasjonen forblir uendret, men presiserer samtidig at de har respekt for Zeman og Romas beslutninger.

Så får vi se på søndag, hvor lenge Roma var i paradis…