Skadeskutte sebraer til Stadio Olimpico

Mens Roma har fått hvile i midtuken (om enn noe ufrivillig) gikk Udinese på en smell da de tapte 3-1 borte for noen unge herrer fra Bern i midtuken. Det er ingen hemmelighet at italienske lag ikke akkurat ofrer familie og hus for gode resultatet i Europa League, men laget var nok allikevel skuffet over midtukens begredelige resultat. Roma derimot kommer fra en meget sterk 4-2 seier borte mot Genoa, til tross for at hjemmelaget tok en tidlig 2-0 ledelse.

Lobont og Taddei er fremdeles ute med skader, og Balzaretti og Destro har forlenget skadelisten ytterligere. Balzaretti er dermed ikke med i troppen, mens det i Destro sitt tilfelle ikke nødvendigvis er helt krise. Angriperen er med i troppen til Zeman, og det er dermed slett ikke umulig at vi får se Osvaldo, Destro og Osvaldo fra start. Undertegnede tror allikevel Zeman foretrekker Lamela fremfor Destro dersom sistnevnte ikke er helt 100%. Dodo er også med i troppen, og med Balzaretti og Taddei ute er det gode muligheter for at brasilianeren kan få en startplass i morgendagens kamp. Marquinhos gjorde en solid jobb sist, og får sannsynligvis fornyet tillit sammen med Castan i midtforsvaret, mens Piris gjorde sin beste opptreden for Roma i oppgjøret mot Genoa. Spørsmålet er om Zeman velger Dodo eller Burdisso som den siste brikken i forsvarsfireren. Stekelenburg vokter som vanlig buret.

Panagiotis Tachtsidis har fått mye kritikk for spillet sitt denne sesongen, og det spørs om ikke Zeman vil gi Pjanic sjansen fra start igjen mot Udinese. Michael Bradley er også en outsider for en startposisjon, mens Florenzi og De Rossi virker bankers. På topp er det som nevnt Lamela, Osvaldo og Totti som virker som det heteste tipset fra start.

For Udinese er skadelisten verre enn for Zemans menn. Dusan Basta er skadet, og får med det muligheten til å bruke litt tid på å lete etter ny frisør, mens Pasquale, Pinzi, Benatia og Muriel også er på skadelisten for bortelaget. I tillegg er Danilo suspendert. Det har vært en skuffende sesongsstart for Udinese, som for øyeblikket ligger midt på tabellen. Tre poeng i denne kampen vil være gull verdt, men kampen er vel så viktig for Roma som med seieren mot Genoa tok et viktig steg oppover tabellen mot topplagene. En sannsynlig startellever for Udinese, i en slags 3-5-2-formasjon: Brkic – Benatia, Coda, Domizzi – Pereyra, Allan, Willians, Lazzari, Armero – Maicosuel – Di Natale

Kampen går forøvrig på Canal 9 i morgen (søndag) med sendestart kl. 20:40. Kommentator er Per-Jarle Heggelund.

Forza Roma!