Igjen

Med et skadeskutt Udinese på besøk i Roma lå alt til rette for at Roma skulle kunne bygge videre på momentumet de opparbeidet seg mot Genoa. Sånn skulle det ikke gå.

Dog startet det oppløftende. Roma greide tidlig å innrive seg initiativet og satte gjestene fra Udine under trykk. Serie A-debutant Dodó var med offensivt og var delaktig i flere frekke kombinasjoner med Francesco Totti. Trykket førte også til sjanser der både Osvaldo og Lamela satte Brkic i Udinese-målet på prøve. Lamela skulle da også være den første til å tegne seg på scoringslista. Etter å ha fått trykt seg inn i sekstenmeteren får Miralem Pjanic forlenget en ball mot bakerste stolpe. En feilvendt Lamela får vendt opp, går inn langs dødlinja og viser ekstrem tålmodighet mot keeper Brkic som slenger seg ut i feltet for å avverge den logiske 45-graderspasningen ut i feltet. Da er det brått en åpning ved nærmeste stolpe hvor Lamela enkelt setter ballen. 1-0 til Roma etter Lamelas fjerde scoring for året.

To minutter senere er Roma på farten igjen. Totti spiller perfekt gjennom Osvaldo på skrått hold i sekstenmeteren. Osvaldo kaster et raskt blikk ut i feltet og registrerer Lamela på løp. Chippasningen er perfekt og Lamela stuper inn 2-0 etter et utsøkt angrep som ender i argentinerens femte mål for året. Og i en ideell verden hadde kamprapporten endt her. Men den gang ei. Roma begynner så smått å ta foten av gasspedalen og statistene fra Udinese får plutselig en rolle å spille. Etter drøye halvtimen spilt gir Roma bort et frispark som Udinese etter hvert får dyttet inn i feltet. En skikkelig klarering glitrer som alltid med sitt fravær og når ballen er på vei inn igjen i feltet havner den i beina til Maurizio Domizzi som har all tid i verden til å trille ballen forbi Maarten Stekelenburg. 2-1og romanisti verden rundt begynner å skjønne hva som er i ferd med å skje når dommer blåser i fløyta etter de første 45.

Og det tar ikke lange tida i andre omgang før profetiene viser seg sanne. Stekelenburg redder først forsøket fra Udinese, men Roma er ikke med på returen og Udinese bretter spillet ut, slår ballen inn, en slags spin move fra Di Natale og stillingen er 2-2. Spektakulært forutsigbart fra Zemans gutter. Roma sliter med å finne rytme offensivt, Tachtsidis lykkes knapt nok med noe som helst fra sin regista-rolle, Totti har falt flere hakk, og mange lykkes med lite. Det begynner også å bli tilløp til dårlig stemning når Armero tilsynelatende spytter på Tachtsidis. Bedre blir det ikke etter 82 minutter når Armero tar seg all tid i verden på bytte ut. Gloser slenges frem og tilbake og det skal visstnok ha kommet apelyder fra tribunen mot Armero. Pinlig, trist og tragisk. Alle fakta i denne saken er enda ikke på bordet, så vi følger utviklingen gjennom uka som kommer.

Vondt blir til verre når Leandro Castan puster på Pereyra inne i straffefeltet. Dommer Davide Massa har ingen planer om å blåse, men måldommer ser sitt snitt til å konkurrere med resten av de hårreisende dommeravgjørelsene i Serie A denne dagen og formelig skriker straffe inn i mikrofonen til varig øresus hos dommer Massa som ikke kan gjøre annet enn å peke på krittmerket. Antonio Di Natale med en Panenka og vips står det 2-3 på Olimpico og nok en ledelse har blitt nederlag for Roma. Panagiotis Tachtsidis kroner sin ubrukelige aften når han snakker på seg gult som til slutt ender opp i rødt. Riktignok frustrert etter at Lamela får frispark mot seg etter å selv ha blitt hakket ned.

Etter strålende første 25 kollapser Roma som Roma og ender opp med nok et hjemmetap. Pjanic forsvinner helt ut av kampen etter 2-0, Tachtsidis treffer knapt på en eneste pasning, mens De Rossi stakkars ikke aner sin arme råd. Totti faller også bort i andre omgang. For å si noe positivt får vi trekke fram Lamelas to lekre scoringer, Piris defensive innsats mot Armero, samt at Dodó fikk smake litt Serie A-fotball. Han ble erstattet av Marquinho etter en time i det som etter all sansynlighet var avtalt på forhånd.

Nå venter et Parma i flytsonen på onsdag. Tachtsidis er ute med suspensjon, så får vi håpe at en aller annen med en pasningsfot i løpet av de to neste dagene forstår ideene til Zeman i like stor grad som grekeren. Utførelse mottas med takk.