Hjemme bra, men borte best?

 

Etter det utrolige tapet mot Udinese fikk vi nok en gang bekreftet at laget våres ikke er friskmeldt. Med kun en hjemmeseier på de første 5 hjemmekampene har borteformen til Roma vært en helt annen. Roma står bokført med 9 poeng på 4 kamper på fremmed gress (heldigvis spilles derbyet på «bortebane» neste helg). Det tydeligvis reiseglade laget fra hovedstaden tar turen til Parma i morgen for å spille midtukekamp.

 
På togturen til Parma er ikke Lobont, Taddei og Balzaretti med, de sliter fortsatt med sine skader. I tillegg fikk Florenzi seg en trøkk i kneet på treningen i dag  og måtte gi seg. Det er dog ingen fare for kampen i morgen.  Med både Taddei og Balzaretti er det ventet at helgens debutant Dodô starter på venstreback i morgen. Alternativene er Marquinho eller eventuelt en Florenzi som også kan bekle posisjonen.  Med Tachtsidis suspendert er det diskusjon om hvem som skal spille regista. Bradley er en av de heteste kandidatene, ettersom Zeman er ikke fornøyd med De Rossis evner som regista og mener han bruker for lang tid med ball. De Rossi blir mest sannsynlig indreløper sammen med Pjanic/Florenzi.

 

Motstanderlaget Parma ligger på plassen bak Roma før kampen og kan sies at dem har hatt en rimelig bra start på sesongen. Donadoni har fått sving på sakenetter at han tok over Parma tidligere i år. Gjennom sin karriere har den tidligere landslagstreneren aldri slått Roma på 6 oppgjør. Roma har ikke bare en god statistikk mot Donadoni, de har også tatt rikelig med poeng fra Parma de siste årene. En må tilbake til 2005 for å finne sist gang Parma tok med seg alle poengene fra Roma.  Etter to strake seire går Parma inn til kampen med god selvtillit og på jakt etter sin tredje strake. Santacroce og Galloppa er skadet for hjemmelaget og er utilgjengelige.  Det er forventet at vi får ett gjensyn med en tidligere Roma-kjenning, Aleandro Rosi. Rosi har gjort  seg rimelig bemerket for Parma-fansen i sesongstarten med 2 nettkjenninger, 3 gule kort og 1 rødt kort t(til sammenlikning scoret Rosi 3 mål igjennom hele Roma-karrieren)

Antonio Damato er morgendagens dommer, og vekker kanskje ikke veldig gode minner for mange Roma-fans. Det var Damato som dømte bortekampen mot Fiorentina (3-0, 3 røde kort), og Atalanta borte (4-1, 2 røde kort). En får håpe at alle dommerskandalene i inn og utland ble brukt opp forrige helg og håper på en rettferdig og målrik aften i morgen.

 

Vi tror på følgende lagoppstilling:

Parma (3-5-2): Mirante;  Zaccardo, Paletta, Lucarelli;  Rosi, Ninis, Valdes, Parolo, Biabiany;  Pabon, Amauri

Roma (4-3-3): Steklenburg; Piris, Castán, Marquinhos, Dodô; Pjanic, Bradley, De Rossi; Lamela, Osvaldo, Totti

 

Kampstart er 20.45 og vises dessverre ikke på CMORE eller csports. Følg med på forumet for streams.

Forza Roma!