Vannplaning i Parma

Vi har sett det før, og i kveld skulle historien gjenta seg. Roma tar ledelsen tidlig i kampen, men klarer ikke å ta noen av poengene. I en kamp som med litt sunn fornuft skulle blitt avlyst da vannet tok overhånd på gressmatten, gikk Parma av banen med en 3-2 seier.

 

Roma startet med følgende ellever: Stekelenburg – Dodô, Castan, Marquinhos, Piris – De Rossi, Bradley, Florenzi – Lamela, Osvaldo, Totti.

Parmas trener Roberto Donadoni hadde denne startelleveren: Mirante – Zaccardo, Paletta, Lucarelli – Rosi, Marchionni, Valdes, Parolo – Amauri, Biabiany

 

Daniele De Rossi var tilbake i en rolle som regista grunnet Tachtsidis sin suspensjon, mens Bradley lå til høyre på midtbanen. Florenzi på venstre kompletterte midtbanetrioen. Roma startet som vanlig ved å kjøre helt gung ho fra avspark, og som Lamela gjorde i sin debut mot Palermo i fjor, scoret han i det 8.minuttet. En dårlig klarering fra Parma sitt forsvar gav Lamela ballen inne Parmas 16-meter. Fra skrått hold ute på høyrekanten hadde Lamela ingen problemer med å skru ballen iskaldt nede i motsatt hjørne. 1-0 til Roma. For supportere av sånn ca alle andre klubber i verden kan en tidlig 1-0 ledelse virke som en positiv ting, men for Roma-supportere virker det nesten udelt negativt å ta en tidlig ledelse. Jo tidligere Roma tar en ledelse, jo mer tid har motstanderen til å score ordentlig masse mål. Og på motsatt side var ikke Parma helt ufarlige. Aleandro Rosi var offensiv på kanten den første halvtimen, men det ble for det meste litt som de pleier med den unge poteten. Mye armer og bein, og lite sluttresultat. Rosi har dog vært langt mer målfarlig i sin korte Parma-karriere enn han var for Roma. Amauri måtte gi seg allerede etter kvarteret for hjemmelaget med noe som så ut som en knukket nese. Osvaldo var nære på å få en tå på et tilbakespill til Mirante, men målvakten klarte akkurat å snappe ballen foran volleykongen.

 

Etter halvspilt første omgang kom de første virkelig store sjansene for Parma. Marquinhos måtte redde på strek etter en farlig ball inn foran målet til Stekelenburg, før Castan på en påfølgende corner fikk headet ballen unna det som lett kunne blitt utligningen. Utligningen skulle ikke la vente på seg altfor lenge, dog. 34 minutter ut i kampen utnyttet innbytter Belfodil rot i Roma-forsvaret og satte ballen i mål bak Stekelenburg. Nå begynte regnet virkelig å legge en demper på stemningen (og ballen) på Ennio Tardini. Nevnte Belfodil lurte offside-fellen til Roma og spilte ballen til Parolo. Sistnevnte spilte vegg med en sølepytt, og satte ballen inn til 2-1 for Parma. Roma fikk omgangens siste sjanse, da Lamela fikk skuddet sitt reddet på linjen. Osvaldos retur ble blokkert.

 

Stekelenburg måtte kaste inn (det sannsynligvis meget våte) håndkleet i pausen, og inn kom Goicoechea til sin Serie A-debut. Sør-amerikaneren åpnet kampen med en enhåndsredning allerede i det første minuttet. Kampen bar preg av at den ble spilt i en sølepytt, og det ble mye lange baller og stopp i ballen. Vannet noterte seg for sin andre målgivende pasning da Belfodil fyrte av et skudd som Goicoechea reddet. Vannet dempet ballen fint til Zaccardo som satte den ferdigscorede ballen inn i målet via Piris. Roma skulle få et trøstemål da Afriyie Acquah (ikke en pun til havet på banen) felte Castan inne i feltet. Totti sin straffe ble reddet av Mirante, men il Capitano satte inn returen til 2-3.

Innbytter Belfodil fikk sitt andre gule kort da han gikk meget stygt inn i en takling på Marquinho (som sammen med Perrotta erstattet Bradley og Dodo etter 67 minutter). Roma klarte ikke å utnytte overtallsituasjonen de siste ti minuttene, og kampen ebbet ut i 3-2 seier for Parma. Forøvrig fikk Rosi et øyeblikk for seg at han skulle klare å score fra 3682 meter, men Goicoechea klarte å få en hånd på ballen og sendte den ut til hjørnespark.

 

Nok en sort dag for Zeman og Roma, og spørsmålet nå er hvor mange flere sjanser Zeman har før Roma-styret ser seg nødt til å gjøre endringer…