Totti: «Målet er tredjeplassen»

 

Etter at spillerne i går hadde forlatt gjennomvåte Ennio Tardini uten poeng, og med det andre sure tapet på en halv uke i bagasjen, var det flere kjente og kjære som måtte ta noen velvalgte ord med pressen. Ikke uventet kom det spørsmål vedrørende Zdenek Zemans jobbsikkerhet. Francesco Totti, som satte inn sitt mål nummer 218 i Serie A på straffereturen i går, var raskt ute med å forsvare tsjekkeren: «Det hele avhenger av spillerne. Akkurat nå ser det negativt ut, men vi må holde sammen. For øyeblikket praktiserer vi kun 50% av det Zeman ber av oss, og ting går ikke bra. Et realistisk mål for sesongen er tredjeplass, Juventus er helt klart suverene i forhold til førsteplassen.» Samtidig vil ikke kapteinen kalle inneværende sesong en såkalt overgangssesong: «Slike er jeg lei av, det vi må gjøre nå er å følge Zeman ut av denne tunnelen, og det er noe alle vil gjøre.»

Walter Sabatini var også i forsvar av manageren, og refererte til de gode øyeblikkene i årets kontrastfylte sesong: «Det er helt tydelig at vi gjør feil, men det som holder oss i live er at i alle våre kamper har vi vist vakre og viktige ting. For oss er dette det viktigste, men vi har ennå ikke klart å spille en hel kamp på denne måten. Vi må holde fast i spillerne og treneren, fordi vi vet at folket (fansen, red. anm.) fortjener mer.»

Zeman selv måtte selvsagt også svare for seg, og uttalte at han fremdeles har stor tro på laget. «Vi har ennå ikke vist i 90 minutter at vi er et stort lag, men jeg er fremdeles fast i min tro.» Bohemen uttalte også at han slett ikke var fornøyd med baneforholdene under gårsdagens kamp, og poengterte at vannet hadde en direkte årsak i minst to av målene.

Men det spørs vel om man egentlig kan skylde på vannet. Roma under Zdenek Zeman står nå som laget som har sluppet inn flest mål i Serie A så langt i sesongen. På den andre siden av saken deler ulvene også ledelsen i antall scorede mål sammen med serieleder Juventus. Dette var muligens en kalkulert risiko under ansettelsen av Zdenek Zeman, da Pescara sto med 90-55 i målforskjell etter endt sesong i fjorårets Serie B. Den mer menneskelige siden av denne sesongens statistikk er at enhver kamp ender opp med å være en følelsesmessig berg- og dalbane, så godt som uavhengig av hvilket lag som står på andre siden. Dog skal det sies at man ikke er Roma-supporter fordi man liker orden og forutsigbarhet. Noen flere happy endings kan man imidlertid få etterspørre.