Hvem er Mauro Goicoechea?

I den begredelige vannpolokampen mot Parma måtte Maarten Stekelenburg forlate banen etter halvspilt kamp. Dermed fikk romanisti stifte nok et nytt bekjentskap fra sommeren transfervindu, Mauro Daniel Goicoechea. Stekelenburg fortstetter med å trene alternativt, og sannsynligheten for at en nederlender med kronglete etternavn blir erstattet av en uruguayaner med kronglete etternavn på søndag mot Palermo er høyst reell. Hvem er så denne nye, lovende sør-amerikaneren?

Goicoechea, som også bærer det langt mer kommentatorvennlige etternavnet Furia, så dagens lys 27 mars 1988. Med sine 24 år på baken er Goicoechea enda ung i faget som keeper, og en potensiell intern erstatter på sikt for Stekelenburg, som heller ikke har vondt av litt konkurranse. Han signerte for Danubio i hjemlandet Uruguay i en alder av 18. Unge Mauro brukte ikke lang tid på å tilrive seg startplassen og slapp inn færrest mål av samtlige i Uruguay’s Primera Division. Goicoechea har da også representert sitt land en rekke ganger på aldersbestemte landslag, blant annet i U-17 EM i Peru i 2005, og i U-20 VM i Canada to år senere. Grunnen til at Goicoechea nå har sitt daglige virke på Trigoria skyldes Zdenek Zeman. Zeman har ikke lagt skjult på at han har fulgt keeperen over en lang periode all den tid han innehar karakteristikkene Zeman ser etter hos en keeper. I kombinasjon med uvisshet rundt Stekelenburgs håndtering av Zemans spillestil, kom altså uruguayaneren inn da transfervinduet så smått begynte å lukkes.

Jeg er fornøyd med å ha kommet til Roma, det er en stor klubb. Jeg er her for å vokse og for å lære og med tiden bli den beste keeperen i klubben. Slik startet den offensive 24-åringen sin pressekonferanse etter overgangen fra Danubio.

Stekelenburg og Lobont er utmerkede keepere og det vil være en ære å få jobbe sammen med dem. Idolet mitt er Gianluigi Buffon.

Sabatini avrundet seansen med lovord: Han var sterkt ønsket. Han har spilt mye for Danubio og gjort det bra.

 Så gjenstår det å se om Goicoechea får sjansen til å overbevise det romerske publikum allerede til søndag. Imens kan man kose seg med en 40-minutters skrytevideo i bunn av saken. Enjoy!

I andre nyheter har det vært mannefall på Trigoria i dag der både De Rossi, Castan og Osvaldo har fått kjenning med skader. Alvorlighetsgraden av disse er foreløpig ikke kjent. De Rossi og Osvaldo har begge trøbbel med høyre ankel, mens musklene til Castan trenger litt ekstra pleie. Ellers ser det ut til at både Balzaretti og Taddei kan returnere mot Palermo.

 

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=5U5EUSQOk6Q[/youtube]