Roma – Palermo 4-1

Romas sesong har vært som en berg- og dalbane hvor nedturene har vært brattere enn oppturene. I kveld fikk en besøk av et annet lag som har hatt en svak sesong så langt, Palermo.

Før kampen var det kraftig pipekonsert mot blant andre Zdenek Zeman og Panagiotis Tachtidis. Curva Sud hadde i tillegg hengt opp et banner som leste ”vår tålmodighet varer en uke til”. Etter tribunene å dømme var det imidlertid slutt på tålmodigheten allerede før kveldens kamp. Knapt et sete som vistes på TV-skjermen var besatt, i det som må betegnes som den tristeste Serie A-sesongen så lenge undertegnede har levd.

Zeman gjorde fire forandringer fra vannpolokampen mot Parma sist onsdag som aldri skulle vært spilt. I mål kom Goicoechea inn for en skadet Maarten Stekelenburg. Burdisso erstattet en småskadet Castan i midtforsvaret, mens Balzaretti var tilbake fra skade og tok over for vikarierende Dodo. De to fikk selskap i forsvarsfireren av Marquinhos og Ivan Piris. På midten var Tachtidis og Florenzi tilbake fra start på bekostning av en skadet De Rossi og en vraket Pjanic. Som sist var Michael Bradley med fra start for i gallorossi. På topp var trioen uforandret med Totti, Osvaldo og Lamela fra start. Destro måtte starte kampen på benken.

Palermo på sin side startet med Ujkani; Munoz, Von Bergen, Garcia; Morganella, Arevalo, Rios, Barreto, Kurtic, Pisano; Brienza; Micoli.

Roma skulle ta ledelsen allerede etter 11. Minutter. Etter mye hiaka hoaka i feltet fikk Francesco Totti hodet på ballen og kunne enkelt sette inn 1-0. Tottis 219. scoring for de mørkerøde i en periode hvor han har vært i veldig god form. Il capitano holdt også på å komme med en kandidat til årets mål da han dro til på hel volley fra 16 meter like utenfor.

Noen minutter senere kommer toucher Osvaldo ballen forbi Palermos sistemann, Ezequiel Munoz, som svarer med å meie ned italo-argentineren. Det skulle vært rødt kort til ”El Chiquito” men det endte i ingenting.

Roma skulle gå opp til 2-0 etter drøye halvtimen spilt da Ujkani og Munoz kokte det skikkelig til da de utkonkurrerte hverandre i en hodeduell med Osvaldo. Med Ujkani kavende på bakken var målet åpent for Osvaldo som med en presis avslutning fra skrå vinkel kunne sette inn sitt sjette mål for sesongen.

Palermotrener Gian Piero Gasperini valgte et par minutter senere å erstatte Pisano med Bertolo.

Mer dårlig dømming fulgte da dommeren anså det som en større fordel for Roma å blåse offside på Palermo da Osvaldo var på vei gjennom. Hva som har mest begredelig denne sesongen er vanskelig å si, men både dommerne, publikum og AS Roma er gode kandidater alle som en.

Etter noen muligheter for begge lag ebbet kampen ut med 2-0 ledelse til pause.

Andre omgang innledet med fullstendig Roma-dominans med store sjanser til både Lamela og Osvaldo.

Det skulle imidlertid ta snaut 25 minutter av andre omgang før det skjedde noe mer ytterliggere i målprotokollen. Tachtidis slo et presist innlegg som keeper Ujkani ikke nådde frem på. Ved bakre stolpe kom Erik Lamela på et helhjertet løp og kunne bredside 3-0 i det tomme buret.

Like etterpå blir både Marquinho og Destro satt innpå til fordel for far og sønn, Totti og Florenzi. Destro markerer seg umiddelbart. Spilt gjennom alene med Ujkani runder han keeperen og setter iskaldt inn 4-0. Det som skjer så er ikke så iskaldt. Destro, som akkurat har fått gult kort, forsøker å få av seg drakten. Om han lykkes eller ikke i henhold til regelverket får andre svare på. Intensjonen er uansett hårreisende. Det ender med nok et gult kort og snipp, snapp, snute for Destro.

Ilicic får æren av å pynte på resultatet før kampen ebber ut med 4-1.

Alt i alt en meget god forestilling av Roma og en viktig vitamininnsprøytning før neste helgs il derby della capitale mot Lazio. Den spilles uten Mattia Destro.