Notiser 7/11

Noen andre som merker den lille energikula som kryper opp og ned ryggraden om dagen? En liten kule av is og ild som får nakkehåret til å sporadisk reise seg og huden til å sitre av spenning med jevne mellomrom? Dragsuget i magen som forteller at noe stort er i gjære? Selvsagt. Det er tross alt derbyuke.

Det snakkes knapt om annet i Roma om dagen enn søndagens hatoppgjør, men noen nyheter er det jo å melde.

Det er mye prat om De Rossi om dagen. Av dagens Roma-spillere er det kanskje Daniele De Rossi som merker derbyet mest på kroppen (hos Totti ser det ut til at den enorme rutinen omsiden har tatt knekken på de verste nervene). Det har vært sagt og skrevet mye om vår fremtidige kapteins forhold til Zdenek Zeman, og en påstått konflikt med treneren samt det faktum at De Rossi er en av verdens beste midtbanespillere utgjør en kombinasjon som er gull for spekulanter. For når Zlatan Ibrahimovic etter Paris Saint-Germains oppskriftsmessige overkjøring av Dinamo Zagreb uttalte at han gjerne skulle ha sett romeren bekle en midtbaneplass på PSG lot ikke ryktene vente på seg.

Da hjalp det kanskje ikke at Franco Baldini fulgte opp med å uttale at et bud på De Rossi ville evalueres som et bud på enhver annen   spiller, før han tok til vettet og la til at det skulle mye til før klubben solgte De Rossi. Reaksjonene på denne halvhjertede forsikringen kom i form av et banner utenfor Trigoria i dag med følgende budskap: «Baldini, Sabatini, Zeman: DDR Non si tocca!» Om noen skulle være i tvil: «Baldini, Sabatini, Zeman: Ikke våg å røre De Rossi!». Bare så det er sagt.

Giorgio Perinetti er neppe et kjent navn for de fleste romanisti her til lands, men romeren har til sammen 19 års fartstid i hovedstadklubbens administrasjon før han tok direktørroller i Siena og Palermo, og nå ryktes han visstnok tilbake til Roma. Nøyaktig hva en eventuell direktørrolle vil bestå av er svært usikkert, og Perinetti selv avkrefter at han har blitt kontaktet av klubben, men skyter inn at han gjerne ønsker seg tilbake til Roma. Inntill videre kan vi sannsynligvis avfeie disse ryktene som spaltefyll for halvøyas mer bedaglige journalister.

En som hverken er særlig bedaglig eller uaktuell er Alessandro Florenzi, vårt nye born-and-bred romerske rivjern. Han lader opp til derbyet med følgende uttalelser: «Tabellen sier at Lazio er det bedre laget for øyeblikket, men jeg tror den lyver og at vi kan ta tre poeng her. Vi ankommer derbyet i god form og forventer et bra oppgjør. Vi har spilt en del fantastisk fotball, vi må bare holde samme nivå gjennom hele kamper. Dette er en svært spesiell kamp for meg. Jeg er fra denne byen og føler dette oppgjøret på kroppen mer enn spillere utenfra – men de kommer til å være like motiverte som meg på søndag». 

Vår gamle kjenning Fabio Borini har også uttalt seg om sin gamle klubb og det kommende derbyet, og har også sendt et stikk eller to til Walter Sabatini etter at Romas Diesse har antydet at Borini ønsket seg vekk fra klubben i sommer: «Jeg vil aldri glemme varmen fra supporterne og lidenskapen for den drakten og klubben. Det er ikke ofte man finner så enorm lidenskap hos fans, men jeg vil bære det med meg for resten av karrieren, for sånt gir deg styrke.» sier 21-åringen i et intervju med Radio Maná Maná.

Liverpool-spissen har følgende å si om sin egen derbyopplevelse: «Det var mitt første derby, og derbyet i hovedstaden er utvilsomt mer følelsesladd enn noe annet. Når man forbereder seg for noe sånt bør man si lite og lytte til lite av det som blir sagt på forhånd, for all diskusjonen kan let komme under huden på deg. Jeg har enorm respekt for Francesco Totti, som med alt han representerer i Roma virkelig er kapteinenes kaptein».

Men unggutten har et par krasse ord om Walter Sabatini, og måten han føler han ble behandlet på i sommer: «Jeg presset aldri noen til noe som helst, jeg måtte simpelthen ta en avgjørelse. Jeg setter ikke pris på sportsdirektørens uttalelser og jeg deler ikke hans syn på saken. Jeg har alltid hatt et avslappet og rolig forhold til resten av laget, til tross for ryktene om noe annet. Lagkameratene mine visste at den eneste grunnen til at jeg av og til sto over middagene med laget var på grunn av familieanliggender. Det ble skrevet mye forrige sesong, kanskje av misunnelse eller den evige letingen etter skandaler som endte med at man rett og slett diktet opp ting».