3 dager igjen…

 

3 dager igjen til årets store kamp! Curva sud mot Curva nord. Hat, kjærlighet og en klin kokos galskap av en kamp er i vente! lazio står på motsatt halvdel og sirkuset er i full gang. Mens lazio skal (noe ufrivillig) spille en kamp i Europa League i kveld er fokuset til Roma fullt og helt til det som skal skje på søndag.  Her er noe av det som rører seg rundt hovedstaden i disse dager:

En midtbanespiller som har blitt linket forskjellige steder er Miralem Pjanic. Pjanic, som har fått litt mindre spilletid etter at Enrique forsvant har ikke tatt overgangen fra «tiki taka» til den offensive tilnærmingen like lett som de andre. Agenten Michele Gerbino gikk ut å sa at Pjanic ikke kommer til å forlate Roma i januar og er forberedt på å jobbe seg inn på førstelaget igjen. Gerbino sa også at det var flere konkrete bud på Pjanic i sommer, men at Roma ikke ville gi slipp på 22-åringen fra Bosnia. Med mindre noen skader skjer fram mot søndagen er nok Pjanic å finne på benken med Tachtsidis, De Rossi og Florenzi på banen.

Fotoshoot med den nye dresskolleksjonen til Roma, designet av Philipp Plein.
asroma.it

På dagens trening kunne en se konturene av det som vil være startoppstillingen på søndag. Steklenburg og Lobont er skadet og det er dermed  Goicoechea som mest sannsynlig vokter målet. Det var også han som sto for «førstelaget» under dagens trening. Foran Goicoechea spilte Piris, Marcos, Burdisso og Balzaretti. Det ser dermed ut til at Burdisso blir valgt framfor Castan og forsvarsfireren kan bli lik den vi så sist mot Palermo. Midtbanen var bekledd av Tachtsidis, Florenzi og De Rossi, ingen store overraskelser der. Ettersom Destro gjorde seg selv utilgjengelig  etter sitt rimelig idiotiske røde kort mot Palermo blir Lamela, Osvaldo og Totti å finne som våre fremste angrepsvåpen. Med unntak av nevnte Stekelenburg og Lobont var resten av troppen med på hele treningen og dermed skadefri.

Dommeren for søndagens oppgjør ble offentliggjort i dag og mannen som skal prøve å roe gemyttene er Gianluca Rocchi. Rocchi har dømt Roma 24 ganger før (10-9-5), mot lazio har han ikke vært like gavmild (5-4-8). Rocchi som dømte gårsdagens smått sensasjonelle kamp mellom Celtic og Barcelona gjør seg klar for sitt tredje derby. De to foregående derbyene Rocchi har dømt har begge endt med seier til Roma. Vi satser på «hat-trick» fra Rocchi på søndag!Kampen spilles selvfølgelig på Olimpico, men lazio er oppnevnt som «hjemmelag». En ting som kan føre til at Roma føler seg mer hjemme er værforholdene som er forventet. Det er ventet at det kommer regn, masse regn. Laget som har flest vannpolo kamper dette året må vel være Roma. Kampene i vann har ikke gått så veldig bra for Romas del, en får håpe at dette endrer seg  på søndag.

3 dager igjen, gjør dere klare fordi dette skal bli en heidundranes fotballkamp. Roma må vise at fjorårets sesong var ett feil(Kjær) i derbysammenheng og at de rød kan flagge høyest når helgen er omme. Med seier er Roma forbi Lazio på tabellen og det ser dermed mye lysere ut enn det gjorde for noen uker siden.

 

Kampstart er søndag klokka 15 og vises på Canal9. Preview til kampen kommer på lørdag. Ha en fantastisk derby-helg alle Romanista!