2 dager igjen: ordkrig i media

Claudio Lotito multitasker

Det er nå bare 2 dager til slaget om Roma. Il Derby della Capitale, il Derby del Cupolone. Lazio mot Roma. Olimpico meldes å være utsolgt (ca 50 000), noe som sier en hel del om størrelsen på sikkerhetssonene på Olimpico, som tidligere hadde en kapasitet på drøye 80 000. Og mens romerne venter på den store krigen, er ordkrigen godt i gang.

Tidligere år har tvilsomme skadetilfeller utløst diskusjon mellom klubbene. Denne gangen var det medieryktet om at Roma hadde invitert Lazio til felles pressekonferanse (for å kjøle ned en noe amper stemning mellom klubbene), som trigget debatt. Dette stemte nemlig ikke, ifølge Lazio-president Claudio Lotito:

– Jeg har ikke mottatt en slik forespørsel. Med mindre de sendte den med brevdue…og vi har jo en ørn, forklarte gjøgleren Lotito etter Panathinaikos-kampen, før han gikk over i en tirade om hvor mye han elsker latin.

Det er heller ikke første gangen Lotito åpner munnen denne uken. For noen dager siden uttrykte han forundring over de amerikanske eierne, som i motsetning til ham selv ikke ga klubben sin et ansikt utad. James Pallotta svarte tørt: – Lotito is funny.

I dag har Walter Sabatini tydeligvis bestemt seg for å delta i ordkrigen. I et intervju med Gazzetta dello Sport, prøver Romas sportssjef (og tidligere Lazio-sportsjef) å gi en oversikt over  typologi og demografi.

– Rent fysisk holder Lazio til langt utenfor byen, og supporterne deres er spredt over et større område. Det er ingen vits i å skjule fakta: byen Roma tilhører Romanisti, som har et lidenskapelig forhold til klubben, et forhold som har blitt nedarvet gjennom generasjoner. De er alltid klar for å begynne på nytt. Laziali, på den andre siden, har et mer pessimistisk uttrykk.

Nåværende Lazio-sportsjef Igli Tare vil også delta i meningsutvekslingen: – Ja, det er færre laziali, men de lager mer lyd. Våre supportere har alltid vært nær klubben. Spesielt i det siste. Det er en svært sterk tilknytning, og de blir viktige i denne kampen.

På spørsmål om Stefano Mauri, la Igli Tare også til at de ikke er bekymret, og at de har tillit til både spilleren og rettssystemet. Spørsmålet om Stefano Mauri er et av de få gjenværende spørsmålene knyttet til bettingskandalen i italiensk fotball. Uansett – han spiller på søndag.

2 dager gjenstår.