Smerte

Hvor skal man begynne? Det var en sentimental innledning til derbyet, hvor man markerte at det er 5 år siden Gabriele Sandri ble drept. Francesco Totti og resten av våre helter var alle ikledd drakter med nummer 81 på ryggen for å hedre Sandri. Tribunene var så fullsatte som de kunne bli med tanke på omstendighetene, og alt lå til rette for en underholdende søndags ettermiddag. Det ble det også, hvis man så det med nøytrale øyne. Alt så rosen(Roma)rødt ut da Erik Lamela scoret i sin sjette kamp på rad, og klatret nærmere rekorden, som nå kun er ett mål unna. Ser man bort ifra noen lyspærer som gikk, så dreiet det meste seg om Roma innledningsvis. Godt spill, gode kombinasjoner og økt optimisme. Et forferdelig regnvær daler ned på Olimpico, og vi ser flere steder at det er tendenser til overvann på banen.

Så kom Roma på at de er Roma, og ledelsen mistes. Antonio Candreva får frispark 100 meter unna målet til Romas tredjevalg mellom stengene, og han velger å skyte. Skuddet går rett på keeper, og i mål.

Miroslav Klose gjør 2-1, og undertegnede begynner å tenke på pengene som er satt på borteseier. Ting blir ikke lysere når Stefano Mauri legger sjelen sin i å ødelegge drakten til Daniele De Rossi. Overraskende nok(…), mister De Rossi besinnelsen og sender ut det som kan oppfattes som slag mot Mauri. Selv om man skal ha straffe for trøyeholding, så ender det med at De Rossi blir utvist og man kan bare spekulere hva Zeman tenker. Zeman uttaler etter kampen at man har lagt ekstra fokus på at man ikke skal la seg hisse opp, for så pådra seg unødvendige kort.

Pause. Lamela ofres for Panagiotis, for at ikke Lazio skal få for mye rom på midten. Kan det blir verre? Ja. Ivan Piris fortsetter som assist-konge i serie A, og serverer Stefano Mauri. 3-1. Totti og Florenzi byttes ut for henholdsvis Marquinho og Pjanic. Etter dette hever imidlertidig Roma seg, på tross av den enorme nedbørsmengden som faller ned på Olimpico. Mange viser grinta, og det er spesielt innbytter Pjanic som viser seg fra sin beste side med masse initiativ. Stefano Mauri får sitt andre gule kort når han handser fem minutter før full tid. Pjanic prøver seg på en Candreva på et frispark fra minst 40 meter, og plutselig står det 3-2. Er det håp? I det 94. minutt slås en glimrende ball på bakerste stolpe, Marquinho og Osvaldo står i veien for hverandre. Begge hadde scoret om de var alene. Slutt. 3-2. Tredje strake tap mot lillebror.

Vi kan legge oss ned med tanke på hvor vondt det gjør, men det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Den avgjøres på to personlige feil, og vi spiller over halve kampen uten det som egentlig skal være vår beste spiller. Kan dette ha vært De Rossis siste derby? Jeg håper ikke det.