Notiser 16/11

Signeringene av Didier Drogba og Nicholas Anelka har signalisert at man er villig til å satse på fotballen i Kina. Nå skal vår egen Francesco Totti være ønsket i Asia. Totti, som rekke russiske klubber visstnok også snuser på, har tilbrakt hele sin profesjonelle karriere i AS Roma og vi kan nærmest garantere at han også avslutter der. Lucio og Frank Lampard er andre navn som linkes til Kina.

Tidligere Roma-direktør Gian Paolo Montali skal visstnok ha vært ønsket tilbake på Trigoria. Etter det tunge nederlaget mot Juventus skal Unicredit ha ytret ønske om å hente tilbake Montali for å bistå Franco Baldini. Ønsket skal ha blitt avvist av de amerikanske eierne. Montali, som ønsket å beholde Vincenzo Montella i trenerstolen, har avstått fra å kommentere.

På mandag tar Roma imot Torino og Matteo Brighi på Olimpico. En annen som kan få spilletid etter å ha vært ute med skade i over én måned er forsvarstalentet Angelo Ogbonna. Ogbonna, som er et beist av en forsvarsspiller, var linket til både Roma og italienske toppklubber i sommer. Transfervinduet er stengt, men allikevel kan vi jo spekulere i hva som ligger bak denne uttalelsen fra Ogbonna nylig: ”Torino er den nest vakreste byen i Italia, etter Roma.” La teoriene hagle.

Mange har uttalt seg om Daniele De Rossi og hans fremtid i AS Roma i det siste, så også vår venn Leandro Greco som ikke er spesielt imponert over klubben han vokste opp i:

Jeg tror de endelig lykkes med å selge De Rossi. De har lykkes med å endre fansens mentalitet, fans som for bare få måneder siden ville marsjert i gatene for å forsvare ham. Det som skjer i Roma er en skam. Han er en seriøs idrettsutøver, og et salg ville vært skadelig både for AS Roma og byen.

Burdisso er ute med suspensjon til mandagens oppgjør mot Torino, noe som betyr Castan og Marquinhos fra start. Dette betyr også at en opsjon som gjør Marquinhos til permanent AS Roma-spiller blir utløst. Etter mandagens kamp vil han ha nok kamper til å utløse en klausul som sier at han ved minst 45 spilte minutter i 8 kamper for førstelaget blir solgt til AS Roma for 3 millioner euro. Alt tyder på et røverkjøp