Roma på en mandag

En gammel kjenning skal prøve å senke sin arbeidsgiver. Matteo Brighi.

 

Tippeligaen avsluttes i kveld med full runde og det er derfor ikke mandagskamp som vanlig. Roma kan være et rimelig godt plaster på såret for de som koste seg gløgg i hjel med Erik Thorstvedt og gjengen i «Matchball mandag». For er det noe Roma har gjort denne sesongen, så er det å underholde.  Over 4,3 mål i snitt har det blitt i Romas kamper denne sesongen (ett av de høyeste i europas 5 beste ligaer). For den nøytrale seer er jo dette bare gøy, for en romanista er det VM i berg og dalbane. I 7 av de 11 oppgjørene som er spilt har det laget som har scoret først ikke tatt med seg alle poengene (I 5 av disse har det ledene laget gått av banen med tap).

Grunnen til at kampen mot Torino spilles på en mandag er at det Italienske rugbylandslaget tok i mot New Zealand til kamp på Stadio Olimpico. Over 70 000 tilskuere hadde tatt turen for å se Italia tape 42-10, målscorerne i kampen var blant annet den velkjente… (neida).  Serie A-helgen innledet med ett oppgjør mellom de to respektive byene som møtes mandag. Kampen mellom «de du vet» endte 0-0, ett resultat vi kan garantere at det ikke blir i morgen.

Roma fikk en ny ripe i lakken etter derby-tapet forrige helg. Selv med tap kunne Roma ta med seg noe fra kampen; en del suspensjoner. De Rossi fikk rødt kort for ett velfortjent slag på Mauri og er ute i noen kamper. Burdisso og Tachtsidis fikk begge sitt fjerde gule for sesongen og er også ute mot Torino. Med begge registaene ute må Zeman ty til en ny konstellasjon på midten, trolig blir det Bradley. I tillegg er Stekelenburg fortsatt ute med skade som han fikk under vannpolokampen mot Parma. Taddei har også tegnet seg på skadelisten siden sist. En liten gladnyhet er at Lobont er tilbake til troppen etter ett lengre tids skadeavbrekk. Det er likevel ventet at Goicoechea tar plass mellom stengene i morgendagens match. På spissplass er Destro tilbake etter å ha sonet sitt røde kort mot Lazio og er klar til å starte Romakarrieren «på ny» i følge ham selv.

Etter kampen mot Lazio ble det flittig diskutert hva Pjanic sa til trenerbenken etter sin frisparkscoring fra 1 kilometer avstand. Pjanic uttalte at han var misfornøyd med tingenes tilstand, mye pga. lite spilletid etter at Zeman tok over roret i Roma. Zeman kommenterte saken på dagens pressekonferanse at Pjanic hadde beklaget seg til han og Zeman forsto frustrasjonen og uttalte så: «Han har lyst til å spille som alle andre, så det er lett å forstå hans frustrasjon». Stridsøksa legges dermed dø for denne gang. Det store spørsmålstegnet vedrørende lagoppstillingen er om det er Marquinho eller Pjanic som får plass på midten sammen med Florenzi og Bradley.

Motstanderen i morgen har startet sesongen rimelig bra etter opprykket fra Serie B i fjor. Med sine 14 poeng (startet sesongen med -1) kan de ta seg forbi Roma med seier i morgen. Som sine naboer Juventus har ikke Torino tapt på bortebane denne sesongen. 1 seier og 5 uavgjorte og 0 tap står det respekt av. Den ene seieren Torino har tatt på fremmed gress var på nevnte Olimpico, da med Lazio på motsatt banehalvdel. Torinotrener Giampiero Ventura har omtrent ett skadefritt mannskap å velge mellom etter at Ogbonna har blitt kvitt skaden han fikk for en drøy måned siden. Ogbonna som er kjent for mange var linket til Roma i sommer, satt ikke akkurat en demper på det etter at han uttalte tidligere i uken: «Torino er den nest vakreste byen i Italia, etter Roma». En annen mann som uten tvil er glad i Roma er Matteo Brighi. Brighi som er på lån til Torino denne sesongen og er ventet å starte mot gamle lagkamerater i morgen. Kun Suciu er ute for bortelaget.

De 3 siste møtene mellom disse lagene har endt med Romaseier. Den siste kampen mellom disse lagene var siste serierunde i 2009 som endte med seier til Roma og Torino måtte ta den tunge veien ned i Serie B.

Morgendagens dommer er Marco Guida som har dømt Roma en gang tidligere denne sesongen. Det endte med 2-3 tap mot Bologna.

 

Vi tror på følgende lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Dodo; Pjanic, Bradley, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti

Torino (4-2-4): Gillet; Darmian, Glik, Ogbonna,  D’Ambrosio; Brighi, Gazzi; Cerci, Bianchi, Sansone Santana.

Kampstart er 2045 i morgen og vises på CMORE Fotball/HD og kommentator er Øyvind Johannessen.

God kamp alle romanista!