Cagliari fikk ikke medhold – 3 poeng til Roma

Tre nyheter har preget dagens nyhetsbilde. To av de er gode, mens den tredje er dårlig. Vi begynner med den dårlige…

Erik Lamela pådro seg en ankelskade i går kveld. Romas kanskje beste spiller denne sesongen fullførte kampen, men det er nå ting som tyder på at skaden er mer alvorlig enn først antatt. Lamela skulle bli testet i dag, men grunnet hevelse i foten ble denne testen forskjøvet 24 timer. Ifølge Sky Sport indikerer likevel de tidlige testene at Erik Lamela må belage seg på én måneds avbrekk. Dette er naturligvis dårlige nyheter for Roma, som omsider har fått nyte jevnt høye prestasjoner fra det argentinske supertalentet.

Heldigvis kommer det også positive nyheter i dag. I går kveld ble Torino slått 2-0, og i dag annonserte FIGC at Cagliaris anke ikke blir tatt til følge. Etter unødvendig lang tid med unødvendig mye usikkerhet er det dermed klart at Roma har blitt tildelt 3-0-seier og 3 poeng. Roma ligger nå på sjetteplass med 20 poeng.

Konflikten mellom Roma og Cagliari stopper imidlertid ikke der. Cellino har tidligere uttalt at laget ikke kommer til å stille opp til returoppgjøret dersom avgjørelsen fra forbundet ble stående. Dermed har Cagliaris president et dilemma å løse de neste månedene. I mellomtiden har han kritisert alt og alle som har hatt en tilknytning til saken, som han til alt overmål hadde skyld i selv. Først begynte det med flengende kritikk av AS Roma, som etter Cellinos oppfatning ikke hadde en tydelig leder eller eier. Som om det hadde relevans til farsen i fjerde serierunde. Dernest gikk han videre til å erklære at fotballen er død.

Det er den altså ikke. Heldigvis. Noe unge Marquinhos har demonstrert til det fulle denne sesongen. I går spilte han sin kanskje beste kamp for Roma, og det attpåtil på kvelden der overgangen ble gjort permanent. I henhold til sommerens låneavtale vil Roma nemlig ha opsjon på kjøp for €3m ved 8 spilte kamper (med mer enn 45 minutter på banen). Denne terskelen ble nådd i går, og Marquinhos blir dermed Roma-spiller også i årene som kommer.

Gode nyheter 2. Dårlige nyheter 1. Forhåpentligvis viser morgendagens test at Lamela er tilbake tidligere enn fryktet.