Lamela ute i vel tre uker

Som tidligere annonsert var skaden Lamela pådro seg under kampen mot Torino verre enn først antatt. Romas toppscorer denne sesongen fullførte kampen, men tester viste at angriperen måtte kunne belage seg på en måned på sidelinjen. Dette er nå nedjustert noe, og det kan se ut som Lamela kan være tilbake om vel tre uker. Enkelte hevder til og med at det kan være snakk om enda kortere tid, men nå ligger det ikke i en Roma-supporter sitt hjerte å være optimistisk. Skaden til Lamela vil gi Destro en mulighet til å spille seg inn på laget, og er det noe han trenger er det selvtillit. Det eneste målet Destro har scoret til nå har blitt belønnet med et rødt kort, etter verdenshistoriens mest klumsete forsøk den klassiske «ta-av-seg-drakten»-feiringen. I skyggen lurer Nicolas Lopez, som også har fått prøve seg på høyrekanten i angrepet på trening denne uken.

 

Med seieren mot Torino tok Roma tre meget viktige poeng, og det skiller nå bare tre poeng opp til den irriterende lillebroren i byen, mens den viktige 3.plassen på tabellen er 7 poeng unna. Ingen umulighet, med andre ord. Det er tross alt bare spilt 13 runder denne sesongen, og Zeman sine lag har for vane å komme sterkt på vårsesongen. Roma har også hatt noen imponerende vårsesonger i løpet av de siste par sesongene (spesielt under Spalletti), så man skal aldri si aldri.

 

Marquinho kan muligens få sjansen fra start når Roma spiller borte mot Pescara på søndag formiddag. Den brasilianske midtbanespilleren har stort sett kommet innpå fra benken under Zeman, men gjorde et godt innhopp mot Torino. Få glemmer vel heller det viktige 3-1-målet hans i kampen mot Inter tidligere i sesongen. Til tross for scoringen sin, hadde Pjanic en svak kamp på mandag, selv om han løftet seg et par hakk etter hvilen. Zeman virker å ha tro på Marquinho, noe han har vist ved at han ofte blir satt innpå når Roma trenger noe ekstra i den offensive delen av spillet. Mens Balzaretti virker å ha gått i lære av Angel hva gjelder innlegg, har Marquinho virket vesentlig mer effektiv på motstanderens halvdel.

 

Vi håper Lamela kommer tilbake i like god form som han har vært i den siste tiden, og gleder oss til Zeman sin retur til Pescara til helgen. Kampen vil forøvrig bli vist på Canal 9 med sendestart 14:55 på søndag.