Færre mål, mer poeng

Roma dro til Pescara for å krige om tre nye poeng søndag ettermiddag. Zdenek Zeman ble naturligvis tatt godt imot, all den tid han fortsatt nyter stor respekt blant Pescaras tilhengere etter den fabelaktige fjorårssesongen i Serie B.

Med Lamela ute med skade fikk Mattia Destro sjansen og Roma startet med følgende elleve: Goicoechea; Piris, Castan, Marquinhos, Balzaretti; Bradley, Florenzi, Pjanic; Destro, Osvaldo, Totti.

Roma tok umiddelbart kommandoen mot tidligere Tippeliga-profil Birkir Bjarnason og co. Og det tok ikke mer enn fire minutter før Lamela-erstatter Destro fikk markert seg. Il Capitano Francesco Totti druser et frispark mot Pescara-målet og Mattia Perin gir retur. Destro viser glimt av å være den måltjuven italienske sportsdirektører slåss om i sommer og setter returen i nettet. Destro beholder skjorta på og 1-0 til Roma. Roma styrer kampen og Totti banker nok et frispark mot Perin som igjen må gi retur. Dessverre er ingen, for anledningen svartkledde Romaspillere i nærheten av området hvor ballen detter ned. Destro hadde også en heading Perin fikk til corner etter drøye halvtimen. Pescara hadde tilløp til en sjanse da Goicoechea gikk på orientering i utkanten av sekstenmeteren, men uruguayaneren fikk til slutt taklet ballen vekk. Resten av omgangen er neppe den festligste Zeman har bevitnet. Til tross for stort ballinnhav var presisjonen tidvis sjokkerende dårlig, det samme var ofte bevegelsene. Osvaldo flyttet like mye på seg som en umotivert John Carew.

Roma kommer også best i gang i andre omgang når Destro etter fem minutter blir spilt igjennom på skrått hold av Totti. Målscoreren får avsluttet, men Perin er med på notene. Pescara har ikke all verden å komme med i denne omgangen heller, men får mer fart på seg når Vladimir Weiss erstatter Quintero etter 54 minutter. Pescara gjør nok et bytte etter 74 minutter når Danilo Soddimo kommer inn. Ett minutt senere får han gult etter å ha plantet knottene sine i Mattia Destro. Destro må forlate banen, men kommer seg av for egen maskin. Perrotta kommer inn. Roma trenger ikke flere skader i fremre rekker, der Erik Lamela fortsatt er ute i to og en halv uke til. Noen minutter tidligere måtte også Florenzi halte av banen og bli erstattet av Marquinho.

Pescara kommer på noen visitter i Romas sekstenmeter, men den avslappede duoen Castan-Marquinhos tar seg greit av det aller meste. Roma får en brukbar mulighet til å punktere kampen etter 83 minutter, men Marquinho sklir i det han skal skyte/legge inn. Zeman gjør et utypisk grep når han i det 87 minutt erstatter Osvaldo med Tachtsidis. De siste minuttene består av tre ingredienser: Totti+ball+hjørneflagg. Tiden renner ut, og Zeman og Roma reiser hjem med tre nye poeng. For andre kamp på rad holder man nullen, mest sannsynlig er det ikke tilfeldig at Michael Bradley har spilt regista i begge disse. Med tryggere pasningsvalg og større defensiv tilstedeværelse enn Tachtsidis har muligens amerikaneren gjort posisjonen til sin. Bradley fikk for øvrig gult kort, det samme gjorde Marquinhos og Pjanic. Alt i alt ingen festforestilling på Adriatico, men tre poeng er nå en gang tre poeng. Nå venter Siena borte.

Daje Roma!