Ny stadion i Tor di Valle?

Det går sakte, men sikkert i retning av ny Roma-stadion. Det er foreløpig uklart hvor den vil ligge, men stadig flere medier opererer nå med en forventning om Tor di Valle. Området ligger sør-vest for Roma sentrum (se kart nedenfor), og er kanskje aller best kjent for hippodromen, som med sine 420 000 kvadratmeter er blant de største i Europa.

Som kartet antyder ligger Tor di Valle like utenfor det naturlige Roma sentrum, ‘Quartieri’, merket med gult. Det røde er bykjernen. Hakket nærmere sentrum ligger EUR og Ostiense, før en altså kommer inn i bykjernen, i rioni del centro storico Roma.

Intensjonen er, ifølge flere medier, å annonsere planene i løpet av desember. Herunder også hvilket område som har blitt valgt i prosessen. Trolig kommer det også til å bli presentert en tidslinje, som bekrefter det Romas kommersielle direktør Christoph Winterling har sagt de siste ukene: at Romas nye stadion vil stå klar til 2016.

Avisen Il Tempo skriver i dag at Roma har en enighet med entreprenøren Luca Parnasi, som er fremtidig eier av området i Tor Di Valle. Området eies foreløpig av Hippodrom-president Gaetano Papalia, som også har en avtale om å selge til Parnasi. Il Tempo skriver videre at Roma-president James Pallotta ventes til Roma i løpet av den kommende måneden.

I mellomtiden jobber amerikaneren, etter hva avisen hevder å vite, med de siste detaljene rundt finansiering av anlegget. Planen er å få anlegget (estimert kostnad: 200 millioner euro) fullt finansiert gjennom blant annet sponsoravtaler, navnrettigheter og salg av luksusseter. Og med dagens finansielle posisjon har klubben faktisk ikke annet valg enn å selge mest mulig rettigheter.

Designet er fortsatt uklart, men det er en dårlig bevart hemmelighet at amerikaneren Dan Meis vil stå bak designet. Her på asroma.no har vi tidligere presentert ulike stadioner han har tegnet tidligere, men ifølge Il Tempo har amerikanerne hentet inspirasjon fra en helt annen stadion, nemlig Cowboys Stadium i Dallas.

Roma har tidligere annonsert at det nye anlegget vil romme 55-60 000 romere, samt butikker, restauranter og museum. Romas CEO Mark Pannes er denne uken på besøk i Sao Paulo, hvor Corinthians nå bygger sin nye lekestue. Han forklarer til asroma.no at det viktigste hensynet er at Romas nye stadion reflekterer byens kultur og historie.

Det gjenstår nå å se hva som blir presentert i løpet av desember. Mye peker nå i retning av Tor di Valle. Designet forblir en godt bevart hemmelighet. Inntil videre.