«Nye Modric» vil til Roma

For et par år siden ble han omtalt som den nye Luca Modric. Nå fyller han snart 18, og talentet minner mer om en seconda punta enn en Luca Modric, selv om enkelte også vurderer han som en mulig regista. Vi snakker her om serbiske Filip Jankovic, som i lang tid har vært koblet til AS Roma, senest i sommer.

Denne uken har både spiller og agent løftet på sløret, og erklært at Roma er en drøm som forhåpentligvis blir realitet. «Jeg har mange forbilder, men spesielt Kaka og Totti», forklarte han til TMW tidligere i uken. «Jeg kunne virkelig tenkt meg å spille for Roma», fortsatte han.

Det er ikke lenger en hemmelighet at Jankovic vil til Roma. Ei heller er det en hemmelighet at Roma er interessert, selv om også andre klubber sies å være i kontakt med hans agent. Talentet har en utkjøpsklausul på overkommelige €3m, og når han fyller 18 år i januar kan han også forlate serbisk fotball.

Problemet er at Roma ikke kan hente ham allerede i januar. Utlendingskvoten (spillere uten EU-pass) er allerede oppbrukt, og Roma må dermed vente til sommeren før de kan sette inn støtet. Inntil det fortsetter Sabatini å holde kontakten med spillerens agent.