Tre på rad?

Mattia Destro returnerer til klubben han hadde stor suksess med i fjor.

 

Etter seirene mot Torino og Pescara ser Roma bedre ut enn på lenge. I tillegg til de 6 poengene som er tatt har også forsvaret klart å holde rent bur i disse to kampene, noe forsvaret og Goicoechea satt veldig stor pris på etter Pescara-matchen. Nå er det Siena som står på motsatt halvdel og Roma skal prøve å fortsette den gode trenden for å holde følge med topplagene.

Uken til Roma har godt stille og rolig for seg uten de store høydepunktene.  Det har vært spilt Coppa Italia hvor det ble bestemt at Atalanta skal ta turen til Olimpico i 8-delsfinalen som spilles 11. desember.  I tillegg har det vært overgangsrykter i form av Pjanic til Barcelona og De Rossi-ryktet som aldri vil gi seg. Nevnte De Rossi er fortsatt suspendert etter det røde kortet mot Lazio og er naturlig nok ikke med i troppen som tar turen til Siena. Steklenburg er ikke kvitt skaden han pådro seg mot Parma og Lamela er fortsatt ute i noen små uker til. Den tredje mannen som heller ikke er med til morgendagens match er Taddei.

Med Steklenburg ute er det duket for at Goicoechea tar plass mellom stengene. Uruguayaneren har imponert for Roma i de kampene han har fått sjansen (med unntak av Lazio). Foran seg vil Goicoechea mest sannsynlig få se den brasilianske duoen Marquinhos og den nybakte faren Leandro Castan. 18-år gamle Marquinhos har imponert alle i Roma-trøya, inkludert makkeren Castan som utalte tidligere denne uken til Sky Sport Italia at han ikke hadde forventet dette av han og han var utrolig imponert over unggutten.  Backene vil sannsynligvis bli blekledd av Piris og Balzaretti.

Midtbanen er alltid det store spørsmålstegnet før matchene ettersom det er der Roma har størst dekning. I forhold til treningene som har vært denne uken kan det se ut som Florenzi må finne seg i å sitte på benken etter en noe fallende formkurve. Midtbanen vil nok bestå av Bradley, Tachtsidis og Pjanic. Bradley har imponert de fleste som regista i de siste kampene, men i følge Zeman er han litt for defensivt orientert i den rollen og vil nok bruke Tachtsidis i kampen mot Siena. Med Lamela ute blir angrepstrioen bestående av Destro, Osvaldo og Totti.

Siena har startet sesongen bra og har tatt 17 poeng på sine første 14 kampene, det ville holdt til en 11. plass hadde det ikke vært for betting-skandalen som kostet dem -6 poeng. De ligger dermed på 17.plass med 11 poeng. Siena har gått sine siste 5 kamper ubeseiret og har vært leie å slå på Artemio Franchi (3-3-1).  Kun Juventus har dratt seirene fra Siena med noen veldig tvilsomme dommeravgjørelser. Siena tok seg videre i Coppa Italia i midtuken etter å ha slått Torino 2-0. De har nå holdt nullen i de 5 siste kampene.

Serse Cosmi skal prøve å få Siena bort fra nedrykksplass

Den noe kontroversielle Serse Cosmi tok over Siena før sesongstart etter at han førte Lecce til nedrykk i fjor. Han utalte på dagens pressekonferanse at: «Vi får håpe at Totti har en noenlunde normal dag, ellers blir det tøft». Cosmi har fått tilbake fler spillere etter den målløse kampen mot Chievo forrige helg og det er kun Angelo og Campagnolo som er ute med skade.

Forrige sesong greide ikke Roma og beseire Siena. Sist Roma vant på Artemio Franchi var i Claudio Ranieris debut i 2009 hvor vår egen John Arne Riise dundret inn ett frispark 1. minutt før slutt og Roma vant 2-1. Sist gang Roma møtte Serse Cosmi var i våres da Lecce vant 4-2 mot Luis Enriques Roma.

Dommer i morgedagens oppgjør Mazzoleni som har dømt Roma en gang tidligere denne sesongen (Sampdoria 1-1).

Forventete lagoppstillinger:

SIENA (3-4-2-1): Pegolo; Neto, Contini, Felipe; Sestu, Bolzoni, Vegassola, Del Grosso; Valiani, Rosina, Calaio

ROMA (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Bradley, Tachtsidis, Pjanic; Destro, Osvaldo, Totti

 

Kampstart er søndag kl. 15.00 og kampen vises på CMORE Fotball/HD og på csports.no

PS! Ettersom desember har nå kommet og julekalenderne i de tusen hjem er åpnet er det bare å glede seg til morgendagens match. En skal heller ikke glemme en fantastisk fotballkveld som står ovenfor oss i kveld med derby i Torino og Madrid, samt Bayern-Dortmund! Det er bare å benke seg foran TVen denne helgen. God helg alle romanisti!

 

Troppen til morgendagens kamp:

BALZARETTI
BRADLEY
BURDISSO
CASTAN
DESTRO
DODÒ
FLORENZI
GOICOECHEA
LOBONT
LOPEZ
MARQUINHO
MARQUINHOS
OSVALDO
PERROTTA
PIRIS
PJANIC
ROMAGNOLI
SVEDKAUSKAS
TACHTSIDIS
TOTTI