Siena – Roma 1-3

Roma jaktet sin tredje strake seier da de gjestet et hjemmesterkt Siena i solfylte Toscana i ettermiddag. Siena som ble trukket seks poeng etter bettingskandalen i sommer stod på nedrykksplass med tolv poeng før dagens kamp. Roma på sin side lå med tjuefire poeng på en syvende plass, tre poeng bak Lazio på den viktige siste kvalifiseringsplassen til Europa League.

Roma startet med følgende mannskap (4-3-3): Goicochea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Bradley, Tachtsidis, Florenzi; Pjanic, Destro, Totti.

Burdisso var nok en gang denne sesongen plassert på benken, mens Tachtidis var tilbake i den viktige regista-rollen på midten. Mest overraskende var det likevel kanskje at Osvaldo ble vraket fra start til fordel for Pjanic. Den årvåkne har imidlertid fått med seg at Osvaldo har gått småskadet den siste tiden. I tillegg kan det tenkes Pjanic gode forestillinger i det siste har spilt inn, samt at en ønsket å legge ann en mer defensiv tilnærming enn sist mot Pescara.

Siena på sin side stilte med følgende mannskap (3-4-2-1): PEGOLO; NETO, CONTINI, FELIPE; SESTU, VERGASSOLA, BOLZONI, RUBIN; VALIANI, ROSINA; CALAIÒ

To lag følte på hverandre de første 20 minuttene. Tempoet var høyt, men de store sjansene uteble. Nærmest kom Castan da han omtrent fra mållinjen skjøt over målet til Pegolo. Florenzi kom også nære med et skudd som Pegolo avverget fra svært langt hold.

Siena skulle imidlertid ta føringen etter 25 minutter. Grusom markering av Marquinhos og Castan førte til at Neto satte inn 1-0 på hodet etter et hjørnespark.

Roma gikk umiddelbart i angrep og holdt på å utligne, men nok en solid redning fra Pegolo forhindret scoring. Like etter er det Balzaretti som viser at nivået på Roma-forsvaret ikke er godt nok per dags dato når han ikke evner å følge sin mann Rosina, men i stedet krasjer ned Calaio slik at førstnevnte får fritt lege. Heldigvis er tekniske lille Rosina en av Serie As svakeste hodespillere slik at headingen går ned i sentrum i stedet for på mål.

Etter halvtimen spilt blir Destro tatt rett utenfor feltet. Frisparket blir etter mye om og men tatt av Totti som presser nok en kvalifisert redning ut av Pegolo.

Deretter gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Siena.

Ingen bytter fra noen av lagene i pausen i det mørket omfavnet Stadio Artemio Franchi i Siena. Mattia Destro fikk andreomgangs første sjanse da han dro av nesten hele Siena forsvaret og fyrte av gårde et skudd som så vidt ble blokkert. Også på den påfølgende corneren måtte det en blokkering til i siste sekund fra Siena.

De første 15 minuttene var for øvrig svært tamme for Roma sin del. Selv om Siena etter hvert la seg svært lavt og satset på kontringer fikk Totti & co. svært lite til offensivt. Det var imidlertid helt til Tachtidis fant ut at han for en gangs skyld skulle sende en presis stikker. Florenzi chippet ballen inn i feltet hvor Destro kom umarkert stormende inn. 1-1 og vi var like langt.

Fotball er et merkelig spill. Roma fremstod etter scoringen som et nytt lag, mens Siena på sin side fremdeles ikke evnet å gjøre annet enn å måke ballen opp mot Reginaldo som etter hvert hadde kommet inn.

Den neste store sjansen skulle Pjanic få. Totti chippet nydelig ut på kanten til Balzaretti som la inn til Pjanic. Bosnieren slo til på hel volley men dessverre for Roma kom Felipe nok en gang i veien og ballen gikk like utenfor.

Simone Perrotta kom på etter 78 minutters spill for Tachtidis. Bradley ble flyttet ned i registarollen mens veteranen overtok amerikanerens indreløperrolle.

Det handlet stort sett om Roma nå mens Siena konsentrerte seg om kontringene. Etter 85 minutter skulle avgjørelsen – som viser at Roma er i flytsonen – falle. Simone Perrotta plukket opp ballen utenfor sekstenmeteren og måkte ballen i hjørnet forbi Pegolo. På mange måter uvirkelig, men det pleier det da også å bli når Siena og Roma møtes. Perrotta tok selvsagt rennafart ut på løpebanen til romasuppoerterne og feiret på sedvanlig vis.

Siena satte inn noe som kunne se ut som en sluttspurt, men det straffer seg som kjent ofte. På en kontring spiller Totti over til Pjanic som spiller Destro på åpent mål. Den tidligere Siena-spilleren gjør ingen feil og setter enkelt inn 3-1 til hovedstadslaget.

Marquinho kommer inn for Florenzi på overtid, men flere scoringer blir det ikke. Roma tar en meget solid 3-1 seier over Siena og holder følge med Lazio på tabellen som også vant sin kamp mot Parma på Olimpico.