Roma-Fiorentina: Kampen om Champions League

Ting har snudd fra dårlig til bra i løpet av de siste ukene, delvis hjulpet av et humant kampprogram. Roma står nå med tre strake seire og befinner seg kun 5 poeng bak Inter, som for øyeblikket innehar den lukrative tredjeplassen. Mellom Inter og Roma ligger helgens gjester Fiorentina. Roma-Fiorentina blir en kamp om Champions League og det ventes mellom 40 og 50000 tilskuere lørdag 20:45.

Uken som har gått

Etter snuoperasjonen mot Siena har det store samtaleemnet som alltid vært Daniele De Rossi. Det har gått 3 kamper siden det røde kortet mot Lazio, og il capitan futuro er nå tilbake til Zemans disposisjon. Tilfeldigvis har Roma også vunnet tre på rappen i De Rossis fravær, noe som i sedvanlig italiensk stil åpner for spørsmålet: er Roma bedre uten De Rossi?

Problemet, i den grad det kan kalles et problem, ble også implisitt bragt på banen da Zeman stilte til intervju med TG1 tidligere i uken. «Hvorfor er ikke De Rossi integrert i laget?», lurte reporteren, som fikk følgende svar fra Zeman: «Det vet jeg ikke. Han har definitivt blitt forstyrret av alle overgangsryktene.»

Av uklarte grunner ble denne uttalelsen, i motsetning til Zemans mange positive ord om De Rossi, tatt til inntekt for at De Rossi er et problem. Så da Zeman i dag holdt pressekonferanse smalt det fra tsjekkeren: «Dere sprer ikke informasjon. Dere sprer feilinformasjon». Med andre ord har denne uken, som alle andre, handlet om De Rossis altfor mye omtalte fremtid i Roma.

Roma

Det har imidlertid også vært positive nyheter å spore denne uken. Lamela er tilbake i tilnærmet full trening. Det er også Rodrigo Taddei og Maarten Stekelenburg. I Lamelas tilfelle forklarer Zeman at argentineren er tilgjengelig for kamp, men ikke 100% kampklar. Enda mer positivt å hente i at Pjanic og Osvaldo i løpet av uken har ristet av seg mindre skader. Roma stiller med andre ord helt uten fravær til denne kampen!

Skadefri stall gir Zeman litt av en kabal inn mot morgendagen. På keeperplass står det mellom Goicoechea og Stekelenburg, hvor vi tipper at førstnevnte får fornyet tillit basert på prestasjonene de siste kampene. I forsvaret ser det ut til å være mindre usikkerhet: Piris, Marquinhos, Castan og Balzaretti har tettet greit de siste ukene (1 baklengs på tre kamper) og får fornyet tillit mot Fiorentina.

På midtbanen kan alt skje, og det meste avhenger av hvem som blir foretrukket som regista. Blir det De Rossi? Blir det Bradley? Eller blir det Tachtsidis? Hvem foretrekkes av Florenzi og Pjanic? Undertegnede tipper Bradley som regista, med Pjanic og De Rossi som indreløpere. Valget er likevel så uforutsigbart at Tachtsidis, Florenzi og Marquinho er en nesten like sannsynlig trio.

I angrepet starter definitivt Totti, mens det er mer uklart hvem som kompletterer angrepsrekken. Lamela spares kanskje på grunn av skaden han pådro seg mot Lazio, noe som kanskje åpner for at Destro igjen spiller til høyre, med Osvaldo i midten. Samtidig skal en ikke utelukke at Pjanic gjentar suksessen fra Siena, og havner i Lamela-posisjonen.

Alt i alt – Zeman har mange valg å ta inn mot dette oppgjøret.

Antatt 11, Roma (433): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; De Rossi, Bradley, Pjanic; Destro, Osvaldo, Totti.

Fiorentina

Helgens motstander stiller med tilnærmet en hel hær av tidligere Roma-ansatte. Sportssjef Daniele Pradè måtte forlate Roma etter eierskiftet. Vincenzo Montella ble nesten Roma-trener, men havnet i Fiorentina da valget landet på Zeman. Alberto Aquilani og Luca Toni returnerer til Olimpico, mens reservekeeper Cristiano Lupatelli også har en fortid i Roma.

Én mann mangler imidlertid: David Pizarro. I løpet av uken døde hans søster Claudia, og Il Pek er derfor ikke med til Roma denne helgen. For Viola har bekymringen vært minst like stor for Stevan Jovetic, som etter et medisinsk besøk til Tyskland nå er klarert for spill. I likhet med Lamela er det imidlertid uklart om han starter. Utover dette er Ljajic ute med skade, men det er alt i alt et relativt kampklart Fiorentina som tar turen sørover til Roma.

I motsetning til Roma, kan det virke som om Fiorentina kan være på en ørliten retur rent formmessig. Viola har spilt to uavgjorte på rad mot antatt svakere motstander, men skal på ingen som helst måte undervurderes etter en knallsterk start på sesongen. Videre har Viola ikke tapt mot Roma i seriesammenheng siden 10.november 2010. I fjor vant de sågar begge oppgjørene mot Roma.

Antatt 11, Fiorentina (352): Viviano; Rodriguez, Roncaglia, Savic; Cassani, Olivera, Aquilani, Borja, Pasqual; El Hemdaoui, Toni.

Kampstart er lørdag 20:45 og kampen sendes på Canal9 og csports.no