Coppa Italia: Roma vs Atalanta

Tirsdag kveld 21:00 får Roma besøk av et hardtarbeidende lag fra industribyen Bergamo, ved foten av Alpene, i en kamp som avgjør hvem som kommer videre til de 8 siste. Så langt har gjestene slått Padova (2-0) og Cesena (3-1), begge hjemme.

Det er derfor knyttet stor spenning til cupkampen, hvor Atalanta får testet seg mot bedre motstand – nemlig et lag hvis trener har sagt at Coppa Italia prioriteres – og skal vinnes! Zeman har endelig fått seiersrekken han trengte for at ny optimisme og ny tro skulle blomstre til fordel for hans fremragende fotballteori.

De blåsvarte ankommer hovedstaden med nyvunnen selvtillit etter at Parma gjestet Azzuri d’Italia, utne å høste poeng (2-1 vant vertene). Dette skjedde tidligere på ettermiddagen, lørdag – samme dag Giallorossi så fortjent slo Fiorentina. Seieren mot Parma kommer som en redning for Nerrazzuro, da dette er den første Serie A kampen med full pott siden de slo Inter 3-2 i starten av november.

I og med at dette kun er tre dager siden, er det også knyttet spenning til hvem som starter. I og med at den angrepsvillige tsjekkeren har uttalt at Coppaen er et mål, og tatt i betraktning at både De Rossi og Simba (Pablo Osvaldo) startet på benken mot de lilla, kan mye tyde på at disse to starter kampen. Man håper vel kanskje mer enn man tror på at Nico Lopez skal få lov til å starte.

Sist Atalanta var på besøk, vant vertene 2-0, hvor Erik Lamela og Michael Bradley signerte scoringene. Sistnevnte fikk sin første nettkjenning i Romadrakten i lunsjkampen tidlig i oktober. Her kan det gjerne diskutere om resultater er flatterende, i og med at El Tanque (German Denis) ble feilaktig flagget da han satte inn reduseringen. Dette var ett av to eksempler på at Piris tolket offside-begrepet litt åpent. Tidligere i kampen hadde Roma en date med fru Fortuna, som ville at Maxi Morales skulle treffe tverrliggeren fra 4 meter! (nå skal det også nevnes at Totti traff aluminiumet)

Alt i alt har Roma et godt tak på Atalanta hjemme. Man må faktis stille tidsmaskinen på en maidag i 2003, nærmere bestemt siste serierunde, der Atalanta var i dyp poengnød, for å hindre nedrykk. Gjestene vant den gang 2-1, men måtte subsekvent ta turen ned etter sammenlagt tap mot Reggina. Konspirasjonsteoretikeren i meg trodde på da at resultatet var en gest far Roma sin side i bytte mot en fornuftig handel der Cristiano Doni var innblandet. Siden Atalanta rykket ned, ble avtalen lagt på sement.

På den offisielle hjemmesiden til gjestene er det lite nyheter å finne i forhold til hvem som skal spille og lignende. Roma, på sin side (pun intended) har offentliggjort hvem som er med i troppen, og den skiller seg ikke nevneverdig ut fra den som ble tatt ut i forkant av Viola-affæren. Forskjellen er Erik Lamela, som er suspendert etter rødt kort mot Juventus i fjorårets Coppa:

BALZARETTI
BRADLEY
BURDISSO
CASTAN
DE ROSSI
DESTRO
DODÒ
FLORENZI
GOICOECHEA
LOBONT
LOPEZ
MARQUINHO
MARQUINHOS
OSVALDO
PERROTTA
PIRIS
PJANIC
ROMAGNOLI
STEKELENBURG
TACHTSIDIS
TADDEI
TOTTI

På bakgrunn av dårlig informasjon har man ingen grunn til å tro at Stefano Colantuono ikke tar ut sitt beste mannskap.

Atalanta har som kjent tatt navnet sitt fra en gudinne fra gresk mytologi, men hun skal nok komme til kort da Roma har sin egen Gud. Om han spiller er heller tvilsomt, men hans vilje skal skje!

PS! «Lagt på sement» referansen gir mer mening dersom man vet at verdens femte største sementprodusent befinner seg i Bergamo. Har man sett amerikanske mafiafilmer, vet man også hva sement brukes til!

FORZA ROMA!