Roma 3-0 Atalanta

Tirsdag kveld var det klart for sesongens første cupkamp for Roma. Roma som kom rett inn i 8-delsfinalen av Coppa Italia skulle møte Atalanta. Atalanta som på sin side hadde nådd 8-delsfinalen via seire over Padua og Cesena tok turen til Olimpico for å kjempe om en plass i kvartfinalen. En skulle tro det var Lazio som spilte seriekamp denne tirsdagen ettersom det bare var  rundt 10 000 tilskuere på plass.

Ettersom Coppaen ikke har veldig stor prestisje var det knyttet spenning til om noen av spillerne med lite spilletid skulle få prøve seg. Zeman uttalte i går at han ønsket å vinne turneringen, noe Balzaretti også erkjente i ett intervju tidligere i dag. Laget som startet var noe redusert; ingen Totti, Marquinhos, Castan eller Lamela. Lamela var ikke tilgjengelig til denne kampen grunnet hans røde kort mot Juventus i fjorårets Coppa.

Roma startet med følgende 11 spillere: Stekelenburg; Piris, Romagnoli, Burdisso, Balzaretti; Bradley, De Rossi, Pjanic; Destro, Osvaldo, Lopez

Det en kunne merke seg av lagoppstillingen var at Stekelenburg var tilbake etter skaden han pådro seg i kampen mot Parma. 17 år gamle Alessio Romagnoli debuterte for Roma og Nico Lopez fikk sin første kamp for start for ulvene.

Atalanta på sin side stilte med ett noe mer toppet lag og startet med: Consigli; Raimondi, Lucchini, Matheu, Brivio; Schelotto, Cigarini, Cazzola, Moralez; Carmona, Denis

Omgangen startet rolig med ett Roma som trillet ball på Atalantas banehalvdel uten å skape de helt store sjansene. Det nærmeste Roma var de første 20 minuttene var da Destro mottok ballen på 7 meter og ble dratt ned av Raimondi. Destro roper på straffe  uten at dommeren(Russo) gjør noe som helst tegn. På reprisene kunne det tolkes som om at Roma ble snytt for ett straffespark.

Det skulle dog ikke ta lang tid før Roma fikk hull på den velkjente byllen. Pjanic får ballen på rundt 40 meter og forserer forbi noen motspillere og skyter fra 25 meter. Ballen går nesten midt i mål, men Consigli slår ballen i eget nett. Dårlig keeperspill, men likevel scoring og 1-0 til Roma etter 21 minutter spilt.

Atalanta løftet seg etter scoringen og var nærme med Ciagarini som prøvde seg på en hel volley fra ett hjørnespark. Ballen gikk kontrollert utenfor Stekelenburgs stenger.

Midt inne i den gode Atalanta-perioden slår Destro en gjennombruddspasning mot Osvaldo som spurter forbi Raimondi og slår ballen på ett touch forbi Consigli. 2-0 til Roma etter 31 minutter Heller ikke på denne scoringen var Consigli patent som blir rundet av Osvaldo alt for lett.

Det siste kvarteret av omgangen ebbet ut i noen små skuddforsøk fra Atalanta uten at det ble noen store problemer for Stekelenburg.

Selv med en 2-0 ledelse gikk Roma ut i sin vanlige «avspark-formasjon» etter pause og det skulle ikke ta mer enn 5 minutter før Pjanic tredde igjennom Destro som satt ballen iskaldt forbi Consigli. 3-0 og ting så lyst ut for de røde.

Like etter scoringen fant Osvaldo ut at han ikke hadde noe særlig lyst til å spille mer for kvelden og slengte en albue i ansiktet på Matheu under egen corner. Russo tok opp det røde kortet fra baklommen og Osvaldo tuslet alene ned i garderoben. Roma måtte dermed spille de siste 35 minuttene med 10 mann.

Det ble heller ikke bedre at Destro måtte tusle av banen grunnet skadet noen minutter senere. Marquinho som har blitt linket til Palermo på lån den siste tiden kom inn og 19 år gamle Nico Lopez var eneste rene spiss igjen for Roma.

Med få spisser på banen ble presset fra Atalanta større. Stekelenburg vartet opp med en kjemperedning etter at Brivio headet ballen i retning krysset. Påfølgende corner endte opp i en nok en stor sjanse for Atalanta som Balzaretti reddet på streken. Like før dette ble Roma nok en gang snytt for straffe da Raimondi handser på ett innlegg.

Etter noen hektiske minutter roet det hele seg ned og Zeman valgte å ta ut rutinerte Balzaretti for 20 år gamle Dodô. Det skulle do(dô)g  ikke ta lang tid før backen viste seg fram med en krempasning til Marquinho som alene mot Consigli skyter midt på sisteskansen.

Sluttminuttene inneholdt lite med unntak av at Atalanta ropte på straffe to ganger, hvorav den ene med god grunn. I tillegg vartet Stekelenburg nok en gang opp med en god redning på en heading fra kloss hold.

Kampen endte dermed med en komfortabel 3-0 seier og Roma går videre til kvartfinalen. Osvaldo sitt røde kort gjelder kun i Coppa Italia og kan dermed spille mot Chievo til helgen, noe som kan være viktig ettersom Destro pådro seg en skade som ikke er avklart enda.

I kvartfinalen møter Roma vinneren av Udinese og Fiorentina. Den kampen spilles neste uke.