Notiser 13/12

Atalanta hadde ikke mye å stille opp med da Roma avanserte til kvartfinalen i Coppa Italia på tirsdag. To av målscorerne, Destro og Osvaldo, forlot banen under uheldige omstendigheter. Førstnevnte måtte gå av midtveis i andre omgang etter å ha pådratt seg en skade. Destro har ikke trent hverken i dag eller i går, men etter rapportene å dømme står Chievo-kampen på søndag ikke i fare.

Osvaldo på sin side måtte forlate banen i skam, etter han pådro seg sesongens tredje røde kort (inklusiv en utvisning for Italia). Spissen blir bøtelagt av klubben, men det betyr neppe allverdens for Osvaldo; i dag ble han nemlig far til sitt tredje barn, Maria Helena. Vi gratulerer, og håper hun blir noe mindre glad i å bruke albuen enn pappaen.

Overgangsvinduet nærmer seg, og det begynner derfor så smått å dukke opp litt rykter om spillere på vei inn og ut. Osvaldo linkes til både Juventus og Fiorentina, men kommer ikke til å forlate Roma i januar. Italienske Goal skriver i dag at Roma vurderer Nani, men dette virker heller ikke å ha særlig mye substans i seg.

Det blir neppe stor forandring i Roma-stallen i januarvinduet, og sannsynligvis blir det bare mindre justeringer. Blant annet er den 17 år gamle brasilianeren Marciel på prøvespill i Roma om dagen. Midtbanespilleren kommer for Porto Alegre, og ser ut til å havne i Roma ved hjelp av Emerson. Marciel er imidlertid ikke tiltenkt noen annen rolle enn primavera-spiller.

Ellers ryktes det at Roma er interessert i Sienas midtstopper Neto. Denne påståtte interessen har imidlertid kjølnet noe etter at Marquinhos ikke fikk tillatelse til å delta i søramerikansk u20 i januar. Da er det mer sannsynlig at Roma gjør noe for å styrke høyrebackposisjonen, hvor Ivan Piris er eneste alternativ. Hittil har vi likevel til gode å se noen troverdige rykter om denne posisjonen.