Fortsetter seiersrekken?

I morgen (søndag) klokken 15.00 tar Chievo imot Roma på Stadio Bentegodi. Roma står med fire seire på rad i Serie A, og har sakte men sikkert begynt klatringen på tabellen. Zemans menn ligger nå på en femteplass på tabellen (a poeng med Fiorentina på plassen bak), og laget har virkelig spilt strålende fotball den siste tiden. Chievo-trener Eugenio Corini tok over tidligere i sesongen, og laget hans ligger for øyeblikket på en småpen 12. plass. 4 seire på 10 kamper (3 uavgjort, 3 tap) har Chievo etter at Corini tok over. Roma har stort sett gjort det greit mot Chievo, men det er allikevel en småskummel kamp. Chievo er aldri fremmed for å overraske mot storlagene, og en seier mot formlaget Roma vil virkelig kunne gi laget en luke ned til bunnstriden. For Romas del vil en seier i denne kampen (avhengig av andre resultater) kunne føre laget opp forbi lazio på tabellen, noe som hadde vært den beste julegaven for alle oss romanisti. Neste helg er det Milan som som er motstander, og kampprogrammet etter nyttår er småtøft for Roma. Med andre ord, 3 poeng i morgen kan være meget viktig i kampen om plass i de europeiske turneringene.

 

Chievo har ingen spillere ute med suspensjoner, og det er ikke helt utenkelig at de starter med følgende 11´er:

Sorrentino – Sardo, Dainelli, Cesar, Dramè – Guana, Rigoni, Cofie – Hetemaj – Paloschi, Thereau

 

Paloschi har, i motsetning til temperaturen i Norge, vært brennhet for tiden. 4 mål på de siste to kampene tyder på at Romas backlinje må være skjerpet i morgen ettermiddag når dommeren blåser i fløyten klokken 15.00. I troppen til Chievo finner vi to kjente navn for Roma-fans, Adrian Stoian og Marco Andreolli. Laget har også to selvutnevnte romanisti i David Di Michele og Davide Moscardelli.

 

Zeman kan også velge og vrake i en nærmest skadefri stall når han i morgen annonserer startelleveren. De Rossi fikk seg en liten smell på trening, men det var ikke noe alvorlig. Taddei trente for seg selv i dag, og er ikke med i troppen. Lamela er i troppen, og kan være aktuell fra start igjen, men med både Osvaldo, Totti og Destro i kampform kan det tenkes at Zeman vil matche den unge argentineren noe forsiktig frem mot neste helgs storkamp. Dodò imponerte da han kom innpå mot Atalanta i midtuken, men er ifølge Zeman enda ikke helt klar for 90 minutter. Om man skal gjette på en startellever:

Goicoechea – Balzaretti, Castan, Marquinhos, Piris – Bradley, Pjanic, De Rossi – Totti, Destro, Osvaldo

Stekelenburg spilte en god kamp mot Atalanta sist, og kan være en utfordrer fra start også i morgen. Pjanic kan også figurere lengre fremme på banen og åpne opp for Florenzi eller Tachtsidis på midten. Zeman kan også velge å starte med Lamela, og la Destro eller Osvaldo hvile. Romagnoli gjorde også en god kamp mot Atalanta, og kan det til og med hende at Zeman vil gamble på et midtstopperpar bestående av Romagnoli og Marquinhos fra start? Samtlige spillere virker å ha blitt bedre og bedre kjent med Zeman sin spillestil de siste månedene, og det er en ren nytelse å se på Roma når de får det til. Det håper vi de gjør også i morgen. Mange vanskelige valg for Zeman, men uansett hvordan man ser på det er dette et luksusproblem man lenge har ønsket seg fra sofakroken. Roma-treneren har sagt at han ikke tenker på Milan-kampen hva gjelder gule kort. En del spillere står i fare for å miste den dersom de havner i boken til dommeren i morgen.