Seiersrekken brutt i Verona

Matta på Bentegodi var som vanlig i dårlig forfatning, dog var ikke forholdene like avlysningsverdige som Roma etter hvert har blitt vant med. Roma skulle ta kontroll over oppgjøret i Verona innledningsvis, men første sjanse lot vente på seg. Etter 17 minutter mottar Osvaldo ballen på kanten av Chievos sekstenmeter og passere tre mann på vei inn mot målet til Sorrentino. Avslutningen kommer på nærmeste stolpe, men hjemmelagets sisteskanse får avverget til corner med en benparade. Omgangens mest dramatiske øyeblikk sett med romerske øyne kommer etter 23 minutter når Bergonzi tildeler Leandro Castan et særdeles billig gult kort. Den brasilianske stopperkjempen mister dermed lørdagens oppgjør mot AC Milan grunnet suspensjon. Ankelknekkforsøket til Rigoni fire minutter senere blir belønnet med samme farge.

Roma fortsetter å styre kampen, uten å komme til de store sjansene. Totti druser til fra 25 meter, men skuddet forsvinner over mål. Med to minutter igjen av første omgang kombinerer Balzaretti seg helt ned til dødlinjen og slår ballen ut i feltet. Der kommer fjorårets Chievo-general Michael Bradley og avslutter, men skuddet går rett i forsvarsblokka til hjemmelaget, som blant annet innehold tidligere Roma-spiller Marco Andreolli. Pussig nok er Romas kamp den eneste som ikke inneholder scoring til pause i ettermiddagsrunden i Serie A.

Om ikke Bentegodi er nitrist nok fra før så meldte tåken seg for alvor på i pausen. Chievo fikk omgangens første mulighet på en heading fra en corner, men Goicoechea var godt med på notene. Osvaldo får deretter et par sjanser. Først header han rett utenfor, mens han litt senere nekter å flytte på seg når Bradley slår inn foran mål. Hetemaj er frempå, men Goicoechea er fortsatt godt med. Totti kom aldri skikkelig inn i kampen på det frosne potetjordet, og fikk gult fra en tilsynelatende fintfølende Bergonzi da han kjeftet litt etter timen spilt. Lamela gjør comeback etter skade når han erstatter Pjanic etter 63 minutter. To minutter senere er Osvaldo i utgangspunktet alene med Sorrentino, men en steintouch fra den nybakte pappaen avverger en stor sjanse. Etter 67 minutter kommer Daniele De Rossi inn for en svak Michael Bradley. Nå er tåka så tjukk at det begynner å bli vanskelig å se hva som skjer. Balzaretti roper hvertfall etter straffe etter 87 minutter, og mens reprisen ruller og går dukker plutselig Sergio Pellisier opp alene med Goicoechea. Han runder uruguayaneren og vips står det, ut av tåka, 1-0 til Chievo. Det ropes på offside, men den ene reprisen undertegnede fikk se ga ingen klare svar.

Romas seiersrekke brytes i Verona etter en totalt sett dårlig fotballkamp. Bakover har man stort sett god kontroll, helt til det glipper mot slutten. Bekymringsverdig er det at Marquinhos fikk seg en smell, samtidig som Castan er suspendert til oppgjøret mot Milan.

Fint lite å ta med seg fra denne kampen for Roma og til lørdag avsluttes fotballåret for Romas del med hjemmekamp mot AC Milan. Det bør bli en langt bedre affære.

 

Da håper vi at håndballjentene redder kvelden! (neida)