Notiser 19/12

Det nærmer seg jul, og til helgen er siste serierunde for Serie A i 2012. Etter gårsdagens nyhet om ansettelsen av Roma neste CEO, er det nå fullt fokus fremover til helgens viktige kamp mot AC Milan. Med skaden på Marquinhos og suspensjonen til Castan har forsvarsfireren vært det store bekymringspunktet frem mot helgen. Førstnevnte har, tross sin unge alder, spilt seg inn som det klare førstevalget som makker for Castan i midtforsvaret. Uten de to førstevalgene tilgjengelig vil nok Zeman se på De Rossi og Burdisso som et alternativt stopperpar til helgens kamp. To spillere som har slitt denne sesongen, førstnevnte med å tilpasse seg den taktiske tilnærmingen til Zeman, og sistnevnte med å gi førstevalgene noen som helst kamp om en plass i startelleveren. Undertegnede håper at en god kamp av De Rossi til helgen kan gi han litt av selvtilliten og troen tilbake etter en tøff sesong. Burdisso har virket veldig rusten de få gangene han har fått sjansen, noe som strengt tatt ikke er så veldig rart. Allikevel skal man huske på at Burdisso faktisk bare er 31 år gammel, og at et dårlig semester på skolen ikke nødvendigvis betydde at alt var over. Det skal nevnes at alt håp ikke er ute for Marquinhos fra start, og vi krysser fingrene for vår unge, brasilianske juvel. Marquinho måtte forøvrig avbryte treningen grunnet problemer med låret.

På treningen i ettermiddag prøvde Zeman seg med en trio bestående av Totti, Osvaldo og Lamela. Mye kan tyde på at sistnevnte får sjansen fra start igjen mot Milan, og det blir spennende å se om den unge argentineren klarer å finne tilbake til formen han hadde opp mot skadeavbrekket.

Med unntak av overnevnte spillere, er troppen stort sett skade, -og suspensjonsfri frem mot helgen. Taddei trente også i dag alternativt, men utenom dette har Zeman nok en gang luksusproblemer når han skal ta ut startelleveren.

Samtidig som at Roma forbereder seg på avslutningen av 2012 i den evige stad, jobber vi i RCN og asroma.no stadig med planene om gruppetur til våren. Som nevnt satser vi på å få spikret kampen til over nyttår, slik at folk kan begynne å bestille flybilletter og booke seg inn innen rimelig tid. Turene tidligere har vært (rent bortsett fra selve resultatene) store suksesser. Zemans Roma har en hel bråte med likandes spillere, men vi har virkelig en rekke flotte Roma-supportere her hjemme i det kalde nord også. Vi håper dere vil melde dere på når datoene er spikret, og at vi får se både kjente fjes fra tidligere turer, samt noen nye «debutanter». Vi gleder oss veldig til å få avsluttet første del av planleggingen, slik at vi alle har en dato og kamp å virkelig se frem til.

 

Forøvrig kan vi avkrefte at bildet av Roma nye CEO, Italo Zanzi, på noen som helst måte er satt sammen av et bilde av Alec Baldwin og Andy Garcia. De har, såvidt vi vet, ingenting med hverandre å gjøre.