Kvartfinalemotstander er klar

Som kjent sikret Roma seg kvartfinalebillett etter 3-0 seieren over Atalanta forrige uke. Motstanderen skulle bli vinneren av oppgjøret mellom Udinese og Fiorentina. Borja Valero scoret vinnermålet for de lilla og Montella får en ny sjanse til å revansjere seg mot Roma.

I prinsippet skulle Roma spille hjemmekamp (ettersom reglene i Coppaen er slik at det best plasserte laget i ligaen forrige sesong har krav på hjemmebane, og Roma kom foran Fiorentina på tabellen i fjor). Det som gjør saken litt innviklet er at Roma dessverre har en nabo som også bruker samme stadion. Etter at dem scoret utligningsmålet 5 minutter på overtid og senere slo Siena på straffespark har Lazio rett på hjemmebane i kvartfinalen.

Ettersom kvartfinalen av Coppa Italia i prinsippet skal spilles i samme midtuke (tirsdag, onsdag og torsdag) er det ikke mulig at både Lazio og Roma får spille hjemme på Olimpico. Kampen mot Fiorentina er dermed satt opp i Firenze, men Claudio Fenucci skal i møte i Milano i dag og forhøre seg om det er mulig å få flyttet kampen til ett senere tidspunkt.

Står «dommen» seg vil Roma innlede det nye året med ett svært vanskelig kampprogram: en viktig kamp borte mot Napoli den 6. januar, for så å møte Fiorentina i Firenze den 9.  I tillegg skal Zemans mannskap en tur på Sicilia og møte Catania den 13. januar.

 

Oppdatert! Pablo Osvaldo får 3 kamper karantene etter det røde kortet mot Atalanta. Karantenen gjelder kun i Coppa Italia.