Milan gjester Olimpico

Lørdag kveld er det duket for storoppgjør når AC Milan gjester Roma på Olimpico. Riktignok klinger lagnavnene bedre av historiske årsaker enn av lagenes tabellposisjon: Seks og syv. Roma ligger på sjetteplass med sine 29 poeng. Det er to poeng opp til nylig poengfratatte Napoli på plassen over og fire poeng opp til lazio på den forgjettede tredjeplassen. Etter fire strake i ligaen kom Roma ned på jorda i tåkehavet i Verona hvor de, sammen med dommer Bergonzi, leverte slett innsats. Vel så ille som tapte poeng var det at Leandro Castan pådro seg karantene til lørdagens oppgjør og at Marquinhos fikk seg en smell. Uten den udiskutable stopperduoen kan Roma få problemer med Stephan El Sharaaway som har båret den tradisjonsrike Milano-klubben på egne, unge skuldre gjennom hele sesongen. Med sine 14 mål i Serie A er han toppscorer og kan i samme slengen se fram til en bedre ferie etter kampen på Massimo Ambrosinis regning etter å ha stått igjen som vinner av et veddemål. Heldigvis for Roma er det ting som tyder på at Marquinhos får muligheten til å stoppe El Sharaaway. Den unge brasilianeren er i alle fall i troppen som tar i mot Milan. Så gjenstår det å se hvem han får som makker. Alternativene er Burdisso, Romagnoli eller Daniele De Rossi. Det er meget tvilsomt at Zeman velger De Rossi på stopperplass, da han tidligere har uttalt at han i utgangspunktet ikke ser på De Rossi som et alternativ i denne posisjonen. Det ser allikevel ut til at Daniele endelig kan belage seg på å spille fra start. Per formiddagen fredag 21.desember ser det ut til at Miralem Pjanic flyttes ned i midtbaneleddet for å gjøre plass på høyrekanten til Erik Lamela. Pjanic vil trolig få med seg Florenzi  som indreløper og De Rossi som regista. Pjanic har vist oppløftende takter i det siste etter å innledningsvis ha slitt med å tilpasse seg Zeman. Nå gjelder det bare for bosnieren å ta med seg det gode spillet fra høyrekanten ned på midtbanen. Det bør i alle fall være massevis av grinta i det midterste leddet, og ikke minst mer enn nok kvalitet til å hanskes med Ambrosini, Nocerino og Montolivo.

Helt der framme står duellen mellom Pablo Osvaldo og Mattia Destro. Osvaldo, som har fått tildelt tre kampers karantene i Coppa Italia etter utvisningen mot Atalanta, starter trolig på bekostning av den unge italieneren. Marquinho og Taddei mangler til oppgjøret, minimalt med rusk med andre ord. Luksusproblemer for Zeman som også må ta en avgjørelse i forhold til målvakt: Goicoechea eller Stekelenburg? Stekelenburg har ikke greid å tilrive seg startplassen fra uruguayaneren etter at han returnerte fra skade, til tross for solid innsats i Coppa Italia mot Atalanta. De fleste er vel enig om at nederlenderen er den beste keeperen av de to, men Goicoechea ser ut til å være mer den keepertypen Zeman ønsker å benytte. Offensiv i hodet og hurtig i igangsettingen. Se Romas 3-1 scoring borte mot Siena for et strålende eksempel på hvordan en Zeman-keeper skal agere. Så får vi se hvor lenge Stekelenburg aksepterer å eventuelt sitte på benken. Det er ikke et fullstendig utenkelig scenario at nederlenderen pakker snippsekken og forlater Den Evige Stad i januar.

Milan følger på plassen bak Roma med to poeng færre i banken. Dette betyr at med seier vil de passere Roma på tabellen før juleferien. Som tidligere nevnt kan Milan takke Il Faraone for at de ikke befinner seg i en langt kinkigere tabellsituasjon. Av spillere som er verdt å nevne mangler Milan Pato og langtidsskadde De Jong til denne. Trolig vil vi få et gjensyn med Phillipe Mexes som danner stopperpar med Mario Yepes. Bojan sitter etter alle solemerker på benken for bortelaget.

Det skal bare en kjapp titt på papiret for å skjønne at Milan er milevis unna å være der de var for kun kort tid siden. Rossoneri starter mest sannsynlig med De Sciglio og Constant på backene. Setter du disse to navnene opp mot Francesco Totti og Erik Lamela er det vel liten tvil om hvilken duo du setter hus og unger på. Kevin Constant har vært god han, men det sier vel mer om dagens AC Milan enn noe annet.

Serie A tar juleferie etter helgas runde. I så måte er dette en særdeles viktig kamp med tanke på at ta med seg momentum inn i julestria og nyttår. Tabellsituasjon er også delikat der de to lagene følger hverandre på tabellen. Roma kan, med maks uttelling, avslutte året med like mange poeng som Fiorentina, som for øyeblikket ligger på fjerdeplass. Om lazio skulle gå på en smell i samme slengen vil Roma kun være ett poeng bak den skabbete lillebroren når man skal gyve løs på Napoli over nyttår.

 

 

Vi tror på følgende lag lørdag kveld:

 

Roma (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti; De Rossi, Pjanic, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti.

 

Milan (4-3-3): Amelia; Constant, Mexes, Yepes, De Sciglio; Ambrosini, Nocerino, Montolivo; Robinho, Boateng, El Shaarway

 

Fotballåret 2012 avsluttes på Olimpico lørdag kveld, avspark 20.45. Kampen kan du se direkte på Canal9 og csports.no.

Daje Roma!