Roma gjorde rent julebord

Det var knyttet høy spenning til rundens siste kamp, når Roma og Milan skulle barke sammen lørdag kveld. Begge lag var i praksis avhengig av seier for å henge med i toppen, og det var Roma som skulle gjøre rent julebord.

Kampen åpnet nervøst for begge lag, men det var Roma som tok ledelsen. 13 minutter var gått da Burdisso stanget inn 1-0. Argentineren fikk sjansen i Leandro Castans suspensjonsfravær og viste seg som vanlig frem med sedvanlig duellvilje, om enn noe klønete posisjonering. Ved denne anledningen var det ingenting å utsette på verken posisjonering eller krigingen. 1-0.

Ting kunne fort snudd da El Shaarawy like etter befant seg mutters alene med Mauro Goicoechea. I stedet for å sette den i lengste hjørne bestemte han seg for å gå til venstre for Goicoechea. Uruguayaneren var våken og fikk slått bort ballen med et kattesprang av de helt sjeldne. En redning som vi tidligere har sett endt i straffe og rødt kort..

Dermed var alt duket for at Osvaldo kunne øke til 2-0, noe han også gjorde etter 23 minutter. Et aldeles nydelig innlegg fra kapteinen traff Pablo i boksen, og Yepes måtte igjen innse at han tapte en avgjørende hodeduell. Ballen traff stangen, så nettet, og plutselig ledet Roma 2-0.

Bra skulle bli helt daje da hele stuen ropte etter langskudd fra Daniele De Rossi, som i stedet valgte å slippe ballen mykt inn til Erik Lamela. Nok en argentiner på scoringslisten, nok en glimrende avslutning. 3-0 og pause, et resultat som kanskje overdrev Romas dominans i første omgang.

Andreomgang begynte litt som den forrige, og Totti kunne fort økt til 4-0. Vi måtte imidlertid vente et kvarter, da Balzaretti var helt alene på venstrekanten og slo et presist innlegg til Erik Lamela, som stanget inn sitt andre for kvelden. Og igjen kom målet fra en argentiner. 4-0!

På dette tidspunktet ebbet kampen ut, men vi skulle likevel få litt spenning mot slutten. Mauro Goicoechea leverte en praktfull kamp og var sannsynligvis banens beste spiller. Kanskje litt merkelig med tanke på at stillingen var 4-0. Vi skulle likevel få litt spenning mot slutten, etter at Marquinhos ble utvist for en litt uheldig hands som bakerste mann. Spesielt synd, ettersom han kunne løpt opp Giampaolo Pazzini selv med 13 meters forsprang.

Uten Marquinhos fikk Milan omsider omsatt noen av sine sjanser. Det begynte etter en unødvendig retur fra en ellers strålende Goicoechea, som til slutt endte i straffespark. Giampaolo Pazzini satte straffen og Milan løp tilbake til midtbanen. Og rett tilbake i angrep. Et langt innlegg traff igjen Pazzini, som sto nokså alene på bakerste stolpe. Headingen ble mesterlig reddet av Cecilie Leganger  Mauro Goicoechea, før Bojan satte inn returen.

Ingenting mer skjedde og kampen ebbet ut i 4-2. Et resultat som på mange måter illustrerte hvordan kampen fortonet seg. Roma var gode – de var klart best – men avslørte samtidig at arbeidet med forsvarsarbeid må fortsette utover våren. Uansett: vi går til juleferie med 5 seire på de siste 6 kampene. Enda viktigere – vi er for fullt med i kampen om Champions League-plasser. Og med det gjenstår det bare å si riktig god jul!