Offisielt: Roma kunngjør ny stadion

Selv om Roma er på treningstur i statene skjer det ting utenom gressmatten også. Søndag kveld annonserte Roma at det vil bli bygd en ny stadion. Stadion skal være ferdig til 2016/2017 sesongen og vil ligge i Tor di Valle som tidligere antatt. Det vil bli mellom 50 000-60 000 plasser og vil dermed kunne holde Champions League-finalen.

Pressekonferansen ble holdt i Roma og i Orlando(der Roma for øyeblikket er og trener). I tillegg til representanter fra AS Roma var også Romas ordfører til stedet og uttalte tidlig under dagens pressekonferanse at 2012 har blitt gått med til å få fram de tellende fullmaktene for å få planene realisert. Han sa videre at han er fornøyd med utfallet og gledet seg stort til at stadion skulle bli ferdigstilt.

AS Romas direktør Claudio Fenucci hadde følgende å si om planene for den nye stadionen: «Meningen med denne pressekonferansen er en presentasjon av vår nye stadion og hvor den vil finne sted. Jeg vil ikke gå inn på situasjonen til vår nåværende stadion, men den er blant de eldste. Dette er en unik mulighet for italiensk fotball, som fører oss opp på nivå med andre store europeiske klubber. Vi har sett og vurdert opp mot 100 ulike alternativer på hvor den nye stadion skal stå og er fornøyde med å endelig ha fått valgt sted.»

Romas nye administrerende direktør Italo Zanzi snakket fra Orlando og kom med de største oppsummeringene: «Vi er stolte av å presentere denne historiske presentasjonen. Roma er en by med store stadioner, fra Colosseum til Olimpico. Dagens presentasjon er ett steg mot det som vil bli hjemmet til AS Roma. Det er fortsatt mye som står igjen, og mer detaljer vil komme de neste månedene. Den nye stadion vil stå i Tor di Valle. Vi ser for oss at stadion vil bli ferdig til 2016/2017 sesongen og vil ha mellom 50 000-60 000 seter. Noe som vil føre til at den kan holde Champions League finalen.

President James Pallotta: «Dette er en spesiell dag for fans og byen Roma. Dagens kunngjøring er en del av våres visjon om å skape en klubb med høy standard. Dette har vært en lang prosess som er gjort over det siste året, dette er ett signal om tro til Italia og dens økonomi. 

Francesco Totti var selvfølgelig til stedet da de gledelige nyhetene kom på plass og tullet i starten med å snakke engelsk før han kom fram til at det var like så greit å ta det hele på sitt morsmål: Fansen fortjener sin egen stadion for dem selv. Som kaptein, jeg takker Pallotta og Parnasi(grunneier)  for en fantastisk drøm som snart blir virkelighet. 

Under spørsmålsrunden skrudde Pallotta på sjarmen og sa at han håpet at Totti scoret det første målet på den nye stadion.

Italo Zanzi rundet av pressekonferansen med: «Happy New Year to everyone and forza Roma!»