Nytt år, nye muligheter

Vi seilet ut av 2012 med en overbevisende 4-2 seier over Milan, og optimismen blomstrer. Søndag venter Napoli, og med seier i Derby del Sole, så er det ikke langt opp til 1. plass (2.plass). Juventus blir nok ikke mulige å ta i år, så det meste handler om å vinne ligaen bak Juventus. En retur til det gjeve selskap i Europa vil gi en økonomisk opptur, som kan være det som trengs for å etablere seg helt der oppe.

Igår åpnet overgangsvinduet, og klubbene har muligheter til å finpusse spillerstallene sine. Det er mange løse og sterke rykter rundt omkring i støvellandet, men svært få av de omhandler Roma. Vi har selvfølgelig de endeløse ryktene om Daniele til Chelsea/City/PSG, men de kommer til å eksistere så lenge Daniele er i Roma. Det meste vil nok handle om spillere ut. Først og fremst på keeperplassen er det knyttet spenning til om Stekelenburg vil kaste inn hanskene, eller ta opp kampen mot Mauro Goicoechea. Maarten har havnet på benken etter skaden sin, og er ikke lenger førstevalg. Det er stor uenighet blandt fansen om hvem som bør spille, men Zeman ser ut til å foretrekke uruguyaneren som har tilpasset seg spillestilen best. Av økonomiske årsaker er det mest gunstig å selge nederlenderen, som det nok er mulig å få noen euro for.

Nicolas Burdisso har vært ryktet ut etter at han ble tredjevalg bak Castan og Marcos. Feiringen hans etter scoringen mot Milan tilsier at han ikke er spesielt misfornøyd med å bli i Roma, men han er en meget dyr backup. Her er det også splid blandt romanista om hva som er den beste løsningen, men han må eventuelt erstattes.

Rodrigo Taddei ser ikke ut til å spille en stor rolle i Roma lenger, og det blir nok en lang vei tilbake fra skade til eventuelt førstelagsspill. Oddsen er ikke særlig høy på at Taddei blir å finne i hjemlandet i januar.

En annen sør-amerikaner som har vært ryktet ut, dog på lån, er Marquinho. Har er vår mest brukte innbytter, men det skrives at man ønsker å låne brasilianeren for å gi han regelmessig spilletid. Sirkus Zamparini er akutell destinasjon for numero sette.

Vi tar også med ryktene om Alan Dzagoev. Han har blitt sitert på at han drømmer om å spille for Zeman, ettersom han liker tsjekkerens type fotball, og selv mener at den passer han perfekt. Russeren hadde vært en meget god signering, men da er det plutselig enda større konkurranse om plassene i laget. En eventuelt sesong med kamper i Europa neste sesong, vil gi behov for en større stall. Da er det greit at eventuelle nye fjes får et halvt år med å tilpasse seg fotballen som spilles.

Juventus ser ut til å ha signert Federico Peluso, og den enorme bredden i stallen blir enda mer markant. En kan frykte hva som skjer dersom de skulle klare å hente Llorente i januar, men vi håper fortsatt at Marotta & co tror Bendtner er mannen som skal score målene

Inter på sin side har kontaktet en gammel kjenning i Mourinho, for å forhøre seg om mulighetene for å signere Nuri Sahin. Vår ikke fult så søte lillebror i lyseblått skal ha fult fokus på å signere Frank Lampard. De har hatt stor suksess med å hente Miroslav Klose, og ser ut til å fortsette i samme stil.

I kveld 18.30 norsk tid, spiller Roma treningskamp på den andre siden av Atlanterhavet. Vi kommer tilbake med mer.

Blir 2013  året? Filmen under av vår venn Ermes79, tyder på at vi får et underholdene år. Godt nyttår!

 

http://www.youtube.com/watch?v=LjvhprBQNNw&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DLjvhprBQNNw