Overgangsrykter 3.januar

Gårsdagens treningskamp mot Orlando City endte med en komfortabel 5-0 seier for Roma. Lamela puttet to mål før kvarteret var gått. Pjanic sendte avgårde et langskudd etter halvtimen spilt, før Destro fastslo pauseresultatet til 4-0 med en lekker lobb. Florenzi var eneste målscorer i andre omgang med en god avslutning fra utenfor sekstenmeteren.

Roma satt seg rett på flyet hjem etter kampen med fullt fokus på Serie A og kampen mot Napoli på søndag. Erik Lamela tok seg bryet på flyplassen i Roma og skrev noen autografer til fans før han fant ut at lagbussen allerede hadde tatt turen mot Trigoria for en treningsøkt. Argentineren måtte dermed hoppe inn i en taxi å kom etter resten av laget til treningen.

 

Marquinhos har levert varene til de grader det første halvåret han har vært i Roma, det har ikke gått ubemerket hen. Ryktene sier at Chelsea leverte et bud på den unge brasilianeren på rundt 28m€, men ble sendt rett i retur fra Roma sin side. Marquinhos er teknisk sett på lån og Roma har ikke myndighet til å godta eller avslå bud på spilleren. Marquinhos er likevel 100% Roma-spiller fra sommeren av ettersom klausulen i låneavtalen er innfridd (minimum 8 kamper med mer enn 45 min). Det er likevel grunn til å tro at budet ikke ville blitt godtatt uansett om han var Romas eie eller ei.

Nicolas Burdisso er en spiller som ikke har fått så mye spilletid denne sesongen. Grunnen til det er den ovennevnte midstopperen Marquinhos. Burdisso har dermed blitt linket tilbake til hjemlandet og Boca Juniors skal være en av de interesserte for midtstopperen.  Spilleren selv uttalte på vei tilbake til Roma at han ønsket å bli i hovedstaden og spille seg inn på laget igjen.

Marquinho nærmer seg stadig en låneovergang til øyboerne Palermo. Marquinho er Romas mest brukte innbytter, men Zeman vil at han skal ha mer regelmessig spilletid.

Maarten Stekelenburg sin fremtid i Roma er usikker, med en Goicoechea som har storspilt de gangene han har fått tillit har vist at keeperplassen ikke er gitt til den nederlandske landslagskeeperen. Stekelenburg er ikke spesielt fornøyd med situasjonen og agenten skal i møte med Roma de nærmeste dagene for å forhøre seg om situasjonen. En ting er sikkert, Roma har ikke råd til å ha Stekelenburg som 2.valg. Fullham er en av de som har vist interesse, denne interessen har falt noe ettersom de er på vei til å signere keeperen Sinan Bolat fra Standard Liege.

Rodrigo Taddei har vært i Roma i 7 år og det ser ut som hans tid i rødt er over. Taddei takket nylig nei til en overgang til Parma, så får en se det dukker opp andre klubber som er interessert i en brasiliansk kjekkas.

Dagen i dag har det også kommet rykter om at Milan ønsker å hente Mattia Destro, men det er nesten like tullete som da dem angivelig skulle hente De Rossi i desember.

Dessverre er det ingen rykter om spillere som er på vei inn. Dette skyldes at stallen er mer eller mindre komplett(unntak backup på høyreback) og en må nok belage seg på at en må selge for å gjøre plass til evt. nye fjes.