Napoli første motstander i 2013

2013 sparkes i gang i morgen, og det er Napoli som er årets første motstander. Da ser vi bort fra treningskampen mot Orlando City forleden, en kamp Roma vant greit med 5-0. Napoli ligger 2 poeng foran Roma, og i motsetning til Roma som tidligere fikk 3 poeng uten å spille kamp (Cagliari), har Mazzari´s menn 2 poeng mindre enn HUB-statistikken på tabellen viser. 2 poengs trekk og en 6-måneders suspensjon til kaptein Cannavaro var fasiten etter involveringen Napoli hadde i betting-skandalen i Italia.

Både Totti og Osvaldo har vært litt pjusk grunnet sykdom, men ser begge ut til å være klar for kamp til tross for at Zeman har sagt at ingen av dem er helt tilbake til 100%. Marquinhos er som kjent suspendert etter utvisningen hans mot Milan 22.desember. Zeman har med seg denne troppen til kveldskampen i morgen:

Balzaretti, Bradley, Burdisso, Castan, De Rossi, Destro, Dodo, Florenzi, Goicoechea, Lamela, Lobont, Marquinho, Osvaldo, Perrotta, Piris, Pjanic, Romagnoli, Stekelenburg, Tachtsidis, Totti.

Roma var i en fin flyt før jul, og avsluttet med en meget overbevisende seier mot AC Milan. Tapet mot Chievo var bittert, men det skal ikke legges under en stol at kampen ble noe preget av en tåke Golden Gate Bridge hadde vært stolt av. I morgen kan Roma virkelig vise at laget har tenkt å gi lagene foran seg på tabellen kamp om CL-plassene. Roma ligger for øyeblikket 3 poeng bak laget på tredjeplass (Fiorentina), og med tanke på hvordan Roma har hevet spillet sitt den siste tiden er en CL-plass ikke lenger usannsynlig. Goicoechea fortsetter nok sannsynligvis å vokte buret etter en strålende kamp mot Milan. Sannsynligvis får han med seg Balzaretti, Burdisso, Castan og Piris bakerst, mens det som vanlig er vanskeligere å spå midtbanekonstellasjonen. De Rossi gjorde en av sine beste kamper på lenge mot Milan, og undertegnede tipper vi får se De Rossi, Bradley og Pjanic på midten. Sistnevnte har også virket å finne seg til rette under Zeman, mens amerikanske Bradley har vist seg som en meget viktig brikke denne sesongen. Alternativt kan det hende Zeman velger å benytte seg av Florenzi eller Tachtsidis fra start. Lengst fremme tipper vi på Lamela, Totti og Destro, mest pga at Osvaldo ikke har fått samme oppkjøringen i vinteren som sistnevnte Destro.

 

Når det kommer til morgendagens motstander hadde de en langt verre avslutning på 2012 enn Roma. Ikke bare mistet de 2 poeng og kapteinen sin i 6 måneder, men de gikk også på fire strake tap i alle turneringer før de slo Siena i siste kamp. Napoli er som regel sterke på hjemmebane, og sist de gikk målløs av banen hjemme var tilbake i februar 2012. Cavani er definitivt mannen Roma må passe på. Uruguyaneren topper skuddstatistikken i Serie A (59 skudd på mål denne sesongen), og Bob Dylan-låten «Don´t Think Twice, It´s Alright» kunne vel så gjerne blitt skrevet om Cavanis tilnærming til når man skal skyte. Hamsik er på sitt beste også usaklig god til å ha en så latterlig hårsveis, og står så langt med 7 scoringer denne sesongen. I tillegg har Napoli i Insigne en strålende spiss som virkelig burde funnet seg et bedre sted å spille fotball enn i Napoli.

Forventet lagoppstilling for Napoli i en 3-4-1-2-formasjon:

De Sanctis – Britos, Campagnaro, Gamberini – Maggio, Donadel, Behrami, Zuniga – Hamsik – Cavani, Insigne

 

Morgendagens dommer er Tagliavento, hvilket utifra statistikkene ikke akkurat lover godt for Roma. I de siste fire oppgjørene han har dømt ulvene fra Roma har laget gått poengløs av banen… Men undertegnede har allikevel troen i morgen. Roma har vist lovende takter den siste tiden, mens Napoli på sin side virker så grå at det er rett før de havner på toppen av en boksalgsliste verden over.

 

Forza Roma!