Roma slått av Cavani

Hvis det var noen som mente Roma fikk ufortjent godt resultat mot Milan, kan man trygt si det samme om kveldens kamp på San Paolo. Med negativt fortegn. Roma leverte en hel grei kamp, verken god eller dårlig, der én mann til syvende og sist var forskjellen mellom poeng og et sviende 4-1 tap.

Edinson Cavani.

Hele kampen var som revet ut av Football Manager. Roma hadde 65% av ballbesittelsen, men ble ettertrykkelig nedsablet på kontringer. Det første målet kom allerede etter 4 minutter med et gjennomspill fra Pandev til Cavani. Goicoechea rykket ut, men ikke raskt nok til at det ble annet enn en nestenredning. 1-0.

Roma svarte med en slags Luis Enrique-tilnærming. Ballen ble dyttet frem og tilbake forholdsvis høyt i banen, mens Napoli lå lavt og forsvarte rom. Romas største mulighet kom da Totti fant frem synålen og slo Destro alene med De Sanctis. Litt symptomatisk for denne kampen ble rommet akkurat litt for lite, og Destro kom for sent der Cavani kom tidsnok. 1-0 pause.

Andreomgang skulle starte omtrent nøyaktig lik den første. Med et mål fra Cavani. Etter et innlegg fra venstre havnet ballen i et oppkok av spillere, før Cavani slo den via en Roma-spiller og i sirlig bue over Goicoechea. 2-0.

Roma forsøkte gjentatte ganger å redusere ledelsen. Først gjennom en lang pasning fra Totti til Destro, der Cavani hadde scoret, men Destro i stedet ødslet ballen 5 meter utenfor. Unødvendig svakt fra Mattia Destro, som omsider ble byttet ut for en influesasyk Osvaldo.

Den omstridte italo-argentineren svarte med et bunnsolid innhopp. Først gjennom et godt timet løp som til slutt resulterte i en trippelsjanse for Lamela, Pjanic og Bradley. Særlig sistnevnte hadde bortimot åpent mål da han satte den utenfor. Fra 6 meter.

Og like etter var han der igjen, selve manifestasjonen av alt som var synd, trist og leit med denne kampen. Edinson Cavani, helt umarkert på corner. 3-0.

Like etter skulle Roma få et lite håp å klamre seg til. En aldeles nydelig pasning fra Pjanic fant Osvaldo i sekstenmeteren. Avslutningen var like perfekt som pasningen, og Roma reduserte til 3-1.

Det ble likevel ikke annet enn dårlig suppe. Pjanic fikk sitt andre røde kort to minutter senere, og på overtid satte Christian Maggio spikeren i en allerede begravd kiste. Kampen sluttet 4-1, og man kan ikke gjøre annet å spørre hvordan dette hadde endt dersom Cavani spilte for Roma i stedet for Napoli.