Rykteoppdatering 9/1

I går videreformidlet asroma.no rapporter om at nåværende andrekeeper Maarten Stekelenburg har sett seg lei av benketilværelsen, og at nederlenderen følgelig har bedt om en overgang. Etter sigende skulle London og Fulham være den mest realistiske destinasjonen for Stek, mens en annen klubb fra samme metropol ved navn Arsenal også har blitt nevnt i ettertid. I forbindelse med dette har Chievos 33-årige sisteskanse Sorrentino i løpet av dagen i dag dukket opp på ryktebørsen som en mulig erstatter dersom overgangen skulle bli en realitet.

Imidlertid skal Stekelburgs agent i dag, etter samtaler med Baldini, ha uttalt at det «for øyeblikket ikke foreligger noen mulighet for at han skal forlate Roma». Han legger dog til at vi fremdeles er tidlig i januar måned, og at alt er mulig. Ettersom Baldini etter sigende skal ha vært svært liberal med prisen, og faktisk satt den ytterligere ned fra de rapporterte €5 millionene, virker dette noe kontraintuitivt. Dog kan det selvsagt være at Stekelenburg har kommet på bedre tanker og bestemt seg for å kjempe om plassen som førstekeeper – langt ifra en umulig oppgave da konkurransen er ung, uerfaren og tross alt uforutsigbar. I tillegg er sistnevnte kvalitet også karateristisk for laguttaket til Zdenek Zeman.

I andre overgangsnyheter kan flere medier melde at Romas #7, Marquinho, trolig er på vei bort fra klubben, i det minste for resten av sesongen. Palermo har vært et hett navn i lengre tid, men nå har en klubb fra moderlandet visstnok meldt seg på i kampen i form av Grêmio. Den sympatiske midtbanekrigeren mått tåle hard konkurranse hittil i sesongen, og har ikke fått så mye spilletid som han nok skulle ønske.

Til slutt kan vi melde om at Pablo Osvaldo i dag pådro seg en liten skade som i verste fall kan se ut som en liten forstuing i kneet etter et en duell med Nicolas Burdisso på treningsfeltet. Den hårfagre italo-argentineren ser dermed ut til å miste kampen mot Catania i helgen. Følgelig vil vi trolig se en kopi av angrepstrioen som startet mot Napoli i førsteelleveren på Sicilia søndag ettermiddag.