Preview: Catania-Roma 13.01

Roma begynner andre halvdel av sesongen med en bortekamp mot hjemmesterke Catania. Gli Elefanti befinner seg på en høyt respektabel 10.plass halvveis og ligger bedre an enn de gjorde da Vincenzo Montella ledet laget forrige sesong. Roma på sin side er plassert på en 6. plass når terminlisten snus, seks poeng foran søndagens motstander.

Med en rimelig god statistikk på bortebane denne sesongen har Roma trøblet på fremmed gress de to siste kampene og har gått på tap mot henholdsvis Napoli og Chievo. Uansett har Roma vunnet 4 av de 6 siste kampene, men har ikke vunnet på Stadio Massimino siden 2007.

Mange vil kanskje huske sist gang Roma gjestet Sicilia og Catania. Regnet gjorde at kampen måtte bli avbrutt med en halvtime igjen å spille. Den siste halvtimen ble spilt ved en senere anledning og kampen endte 1-1 etter scoring av De Rossi.

Som ikke kampen blir vanskelig nok i seg selv har Roma fått et lite problem med utilgjengelige spillere. Miralem Pjanic må sone etter sin utvisning forrige helg og Pablo Osvaldo blir ikke med sydover grunnet en trøkk i kneet han fikk på onsdagens trening. Det er knyttet stor spenning til om den 18 år gamle midtstopperen Marquinhos blir frisk nok til kampstart etter å ha ligget med influensa hele uken. Nico Lopez har ikke fått mye spilletid hittil i sesongen og fikk dermed lov til å dra til Sør-Amerika for å spille U20-mesterskap for Uruguay (Marqiunhos fikk ikke lov til å dra grunnet hans bidrag til førstelaget). En skade i angrepsleddet kan dermed være kritisk for Zeman ettersom han ikke har noen fler spisser og ta av, alternativene er å flytte Florenzi opp eller evt. en Marquinho som kan spille omtrent hvor som helst.

Catania har gjort det veldig bra på Stadio Massimino denne sesongen; 20 av de 26 poengene de har karret med seg har kommet der. De har kun sluppet inn 9 mål på de første 10 hjemekampene, det blir dermed en vanskelig oppgave for angrepstrioen til Roma og trenge igjennom det gjerrige forsvaret. Offensivt er ikke Catania så ille heller; Bergessio, Lodi og Gomez har til sammen scoret 14 mål og 11 assist. Heldigvis for Roma er frispark-spesialist Lodi suspendert i søndagens match etter sin tidlige utvisning mot Torino forrige helg. På skadelisten har Catania Fabio Sciacca, Pablo Alvarez og Marco Biagianti. I tillegg har Morimoto dratt til Al-Nasr for å fortsette fotballkarrieren.

Vi tror på følgende lagoppstillinger:

Catania (4-3-3):  Andujar; Bellusci, Legrottaglie, Spolli, Marchese;  Izco, Almiron, Salifu; Barrientos, Bergessio, Gomez

Roma (4-3-3): Goicoechea; Piris, Castan, Marquinhos, Balzaretti; De Rossi, Tachtsidis, Bradley; Lamela, Destro, Totti.

 

Avspark er søndag 13.01 klokken 15.00 og kampen går på csports.no

OPPDATERT! Kampen vises også på CMORE Live/HD