Kriserammede ulver til Firenze

Kvartfinalene i Coppa Italia blir ferdisgspilt onsdag kveld når Roma drar til Firenze for å møte Fiorentina. Vinneren avanserer til semifinalen og møter Inter over to kamper.

Roma var opprinnelig tildelt hjemmekamp i kvartfinalen, men vår kjære nabo Lazio hadde samme skjebne og ettersom Lazio har en høyere Coppa Italia ranking måtte Romas kamp flyttes til Firenze. Noe merkelig ettersom Lazio spilte sin kvartfinale forrige uke. Roma sendte inn en klage, men fikk ikke medhold noe som Fiorentina-trener og tidligere Roma-Spiss Vincenzo Montella ikke klager nevneverdig over som får hjemmepublikumet i ryggen.

Disse 3 blir ikke å finne på banen i morgen.

Disse 3 blir ikke å finne på banen i morgen.

Etter to strake tap på nyåret for Roma er det grunn til hodebry. Bedre blir det ikke at omtrent ingen spisser er tilgjengelige for dyst. Lamela og Osvaldo er suspendert, mens Totti er ute med skaden han pådro seg under oppvarmingen til søndagens kamp mot Catania. Spisstalentet Nico Lopez spiller U20-mesterskap for Uruguay og Mattia Destro har en vond ankel. Destro er i motsetning til de andre med i troppen som har dratt til Firenze i dag.

En annen som blir igjen i hovedstaden er Marquinho som spilte venstreving under søndagens match. Han ble byttet ut med Dodo og i den forbindelse er han satt ut av laget grunnet disiplinærproblemer. Marquinho skal angivelig ha slengt noen kommentarer i retning Zeman når han ble byttet ut.

Federico Balzaretti er usikker etter en smell i ankelen, men er likevel med i troppen.

Fiorentina har i likhet med Roma tapt begge sine kamper i 2013. Henholdsvis hjemme mot Pescara og borte mot Udinese. Dette har ført til at Montellas mannskap har falt til 5. plass på tabellen, 3 poeng foran Roma. Viola har et viktig møte mot Napoli til helgen og kan komme til å spare noen spillere. Roma skal i en viktig dyst mot Inter, men har ikke like mange spillere å spare på.

Viola har også sine problemer på skadefronten. Borja Valero og David Pizarro er usikre.  Det er derimot ventet at førstnevnte blir klar. Pizarro ser nok en gang ut til og ikke få møte gamle lagkamerater pga. skade. I høstoppgjøret som endte 4-2 til Roma var Pizarro hjemme i Chile grunnet at hans søster døde kun dager før oppgjøret.

Forventede lagoppstillinger:

Fiorentina (3-5-2) : Neto; Roncaglia, Rodriguez, Savic; Cuadrado, Migliaccio, Aquilani, Borja Valero, Pasqual; Jovetic, Ljajic.

Roma(4-3-3): Stekelenburg; Piris, Castan, Marquinhos, Dodò(Balzaretti); De Rossi, Tachtsidis, Bradley; Pjanic, Florenzi, Destro.

 

Kampstart er onsdag klokken 2100 og vises dessverre ikke på noen norske kanaler.

 

Troppen som drar til Fireneze:

Balzaretti, Bradley, Burdisso, Castan, De Rossi, Destro, Dodo, Ferrante, Florenzi, Frediani, Goicoechea, Lucca, Marquinhos, Piris, Pjanic, Stekelenburg, Svedkauskas, Tachtsidis og Taddei.