Roma videre til semifinalen!

Med Pablo Osvaldo og Erik Lamela suspendert, Francesco Totti og Stekelenburg skadet, Nico Lopez på landslagsoppdrag og Marquinho ute på grunn av disiplinære årsaker valgte Zdenek Zeman og overraske alle med å legge om til en 3-4-3 formasjon. Fiorentina på sin side droppet keeper Viviano og tidligere Roma-spiller David Pizarro ble frisk nok til å sitte på benken.  To andre som har spilt for il Giallorossi fikk derimot plass i lagoppstillingen; nemlig Alberto Aquilani og Luca Toni.

Daniele De Rossi var tilbake i startoppstillingen, mens av de 7 mann som var å finne på benken hadde kun 3 av de førstelagserfaring fra før av (Dodo, Tachtsidis og Taddei).

Stevan Jovetic er alltid farlig og skapte mye problemer for en nykomponert 3-backslinje. Både Florenzi og Burdisso måtte stoppe montenegrineren med ulovlige midler og fikk hvert sitt gule kort i løpet av den første omgangen. I tillegg dro dommer Rizzoli opp det gulet kortet til Pjanic for hands. Roma var rimelig tamme de første 45, men skapte likevel sine farligheter. Etter et skudd fra Florenzi som Neto måtte gi retur på dukket Pjanic opp med et skudd retning åpent mål, dessverre for Roma dukket midtstopper Rodriguez opp og blokkerte skuddet. Helt på tampen av omgangen var det Aquilani som sto for omgangens største sjanse med et hardt velplassert frispark i tverrliggeren. 0-0 til pause.

Det skulle ikke ta mange minuttene før Roma tok kontroll i 2. omgang. Destro snappet et tilbakespill fra Tomovic og la fint over til Florenzi som fyrte av på direkten, men en briljant Neto parerte skuddet til corner og hindret 1-0.

Rizzoli fortsatte å spille kortleken etter pause og både Bradley og Castan kom inn i dommerens bok. 55 minutter spilt og 5 mann med gult kort.

En av de som ikke hadde fått gult enda var Balzaretti, han måtte likevel vike plass for Dodò etter timens spilt.

Den første som fikk ballen i nettet var Daniele De Rossi, dessverre var linjedommeren på vakt og dømte korrekt offside på dagens kaptein. Like etter den annullerte scoringen valgte Zeman og gjøre et nytt back-bytte når Ivan Piris ble byttet ut til fordel for evigunge Rodrigo Taddei.

92 minutter spilt og publikum gjør seg klar for ekstraomganger, likevel var ikke lagene ferdig med sitt sjansesløseri: Først fikk Borja Valero sjansen og smalt til i krysstanga 3 minutter på overtid. Roma føyk deretter rett i angrep og Mattia Destro fikk en glimrende mulighet til å bli matchvinner da han lobbet over Neto, uheldigvis for Destro fikk Savic avverget det hele til corner. Corneren fikk ikke Roma ta ettersom Rizzoli fant ut at han ville bli i Firenze i en halvtime til. Det var dermed klart at det skulle bli ekstraomganger etter 0-0 i ordinær tid.

Første ekstraomgang ble sparket i gang og 7 minutter ut i omgangen spilte Bradley nydelig igjenom Pjanic på kanten. Pjanic slo derimot et hardt innlegg retning Destro. Fra 1 meter greide ikke gang Destro å bomme, 1-0!

Med gult kort og assist følte Zeman at Pjanic hadde gjort nok for kvelden og satt inn Tachtsidis.

Etter scoringen løftet Fiorentina seg betraktelig. Cuadrado smalt til på hel volley fra 12-13 meter i stangen, returen ender tilbake til avsender som headet ballen i den andre stolpen. Griseflaks for Roma som gikk til andre ekstraomgang med 1-0.

Fiorentina opprettholdt trykket i andre ekstraomgang uten å skape det helt farlige. Rodrigo Taddei pådro seg raskt to gule kort og måtte dermed forlate banen med 3 minutter igjen på dommerens klokke.

På overtid av andre ekstraomgang røyk Cuadrado og Dodò i tottene på hverandre. Rødt kort til begge to som fortsatte disputten på vei ned i spillertunnelen, dette førte til at en stakkars kameramann falt komisk over ende.

Fiorentina greide ikke å skape fler sjanser og Roma vant kampen 1-0 og dermed videre i turneringen!

Roma møter dermed Inter i Coppa Italias semifinale. Første kamp går på Olimpico 23. januar før returoppgjøret spilles i Milano den 30. januar. Roma-Cagliari blir dermed flyttet fra 1. februar til onsdag 27. februar.