Besøk fra nord

Søndag 20.45 braker det løs på Olimpico når Roma skal plukke sine tre første poeng i kalenderåret 2013. På motsatt banehalvdel venter Internazionale, samt vår gamle venn og juniortrener Andrea Stramaccioni. Begge lag kommer ifra midtukekamper i Coppa Italia, og etter at begge lag avanserte er det duket for 3 oppgjør mot Inter dette halvåret. Begge lag måtte spille 120 minutter før avgjørelsen falt.

-

 

Første møte på San Siro/Guiseppe Meazza endte som de fleste husker med en overlegen 1-3 seier. Florenzi scoret sitt første mål i Serie A, Osvaldo avsluttet et kunstangrep i regi av Er Pupone, før Marquinho satte spikeren i kisten da han scoret fra død vinkel. Fjorårssesongen gav også en real opptur da Nerazzuri var på besøk, da de ble nedsablet med hele 4-0.  Bojan Krkic(!) scoret den kampen. Omvendt møte endte 0-0.

Inter har «forsterket» stallen med en av hundre tidligere Lazio-kapteiner, Tommaso Rocchi. Da er det klart at dette er et lag vi ikke skal avgi poeng mot. Nevnte Rocchi starter trolig på benken. Antonio Cassano har med god grunn ikke vist seg på Olimpico siden han stakk kjepper i hjulene på vei til scudettoen i 2010, og hadde så dårlig samvittighet at han fikk hjerteproblemer sist han landet i den evige stad. Denne gangen har han pådratt seg en skade. En annen gammel kjenning, Chivu, ser ut til å starte som et resultat av de mange skadene Inter sliter med. Han danner trolig en stoppertrio sammen med Ranocchia og Jesus. Det er ikke Guds sønn (da han trolig ikke ville spilt for Inter), men Juan Jesus. En billig utgave av Marcos.

Gazzetta spår følgende lagoppstilling for våre sortstripete venner:
(3-5-1-1) Handanovic; Ranocchia, Chivu, Jesus; Nagatomo, Zanetti, Gargano, Cambiasso, Pereira; Guarin; Palacio.

Se opp for Guarin som virkelig begynner å finne flyten. Skyter hardere enn Castan takler.

(4-3-3) Giocoechea; Piris, Castan, Marcos, Balzaretti; Pjanic, De Rossi, Florenzi; Lamela, Destro, Totti.

Flere usikre kort her. Balzaretti så ut til å pådra seg en smell mot Fiorentina, men starter høyst sansynlig. Spørsmålstegnene er større på topp. Totti og Osvaldo har stått over to foregående kamper, og sett Destro skyte i stykker reklameplaketene bak mål på Artemio Franchi og Angelo Massimino. Løpene og plasseringene oser av klasse, men det er touchet og avslutningene som mangler. Forhåpentligvis gav målet på onsdag mer selvtillig.  De Rossi viste glimt av hva han egentlig kan mot Viola, og forventes tilbake i startoppstillingen søndag kveld. Vi vet hvor godt han liker å score mot Inter.

Daniele-De-Rossi-right-an-002

 

Roma har vunnet 5 av sine 6 siste hjemmekamper, mens Inter har tapt sine 5 siste bortekamper i ligaen. De har ikke scoret på bortebane siden møtet med Atalanta 11. november. Sist de tok poeng borte var mot Bologna 28. oktober. Både statistikk og fornuft tilsier hjemmeseier. Det skal nevnes at Francesco Totti har noen mål igjen før han tar rekorden til Silvio Piola, og søndag er en anledning til å kutte ned på forspranget. Dommer er Daniele Orsato, og han vil neppe være dårligere enn sine kolleger (om det er mulig), så se ikke bort ifra noen avgjørelser som er helt Taddei på Richters skala.

Kampen vises på Canal9, 2045. DAJE!