Besøk fra nord 2.0

Det har bare gått to dager siden sist Inter gjestet Olimpico, like fullt tar de turen nedover til hovedstaden onsdag for første kamp i Coppa Italias semifinale. De siste årene har det nesten blitt en tradisjon å møte Inter i Coppaen. Siden 2005 har de to lagene møtt hverandre hele 7 ganger i turneringen. Blant disse kampene vant Roma to cuptitler på slutten av forrige tiår. Roma står dermed med 9 totale cupgull (likt som Juventus) og jakter på å bli den første klubben i Italia som kan ikle seg en sølvstjerne på drakta (10 cupgull).

Blir det nytt cupgull for Totti i år?

Blir det nytt cupgull for Totti i år?

Roma begynner så smått å bevege seg på overgangsmarkedet og det med den rette grunn. Troppen er tynn og det hjelper heller ikke med suspensjoner og skader. Pablo Osvaldo er fortsatt suspendert fra det røde kortet han pådro seg i åttendelsfinalen. Rodrigo Taddei og Dodô fikk begge rødt kort i kvartfinalen mot Fiorentina og er dermed utilgjengelige. I tillegg er Miralem Pjanic ute med gule kort.

Daniele De Rossi har tegnet seg på den berømte og litt for populære skadelisten. Capitano futuro måtte ta til takke med kun en omgang i søndagens kamp og er ventet å være ute i drøye to uker.  Dette fører til at den lite populære grekeren Tachtsidis får sjansen i noen kamper.  Den unge grekeren ble tidvis buet på under kampen mot Inter og skal ha tatt hendelsen tungt i følge Zeman: «Det er en uheldig dualisme at folk går i mot Tachtsidis på grunn av at han konkurrerer mot De Rossi. Tachtsidis tok pipingen veldig tungt.»

Ellers er det mye småskader ute og går i troppen og Zeman har tatt ut denne 18 mannstroppen til morgendagens match: Antei, Balzaretti, Bradley, Burdisso, Castan, Destro, Florenzi, Goicoechea,Lamela, Lobont, Lucca, Marquinho, Marquinhos, Perrotta, Piris, Ricci, Sammartino, Stekelenburg, Tachtsidis og Totti.

Det som en kan merke seg er at Luca Antei er i troppen. Antei var lånt ut til Grossetto forrige sesong og har slitt med store skadeproblemer siden tilbakekomsten. Han var tilbake i helgen og spilte hele kampen for Roma Primavera i kampen mot Reggina.

Inter har kommet seg til semifinalen i Coppaen etter å ha slått Verona og Bologna. I kvartfinalen mot Bologna måtte de ha ekstraomganger for å avansere etter å ha ledet 2-0 med 10 minutter igjen å spille. Inter stilte veldig svekket i søndagens kamp mot Roma og noe særlig bedre har det ikke blitt. Cassano tørr fortsatt ikke møte opp på Olimpico etter hendelsen 25.april 2010 og skylder på skade denne gangen. Stankovic, Samuel og Milito er bare noen av de som ikke vil være å se på banen for Inter i morgen.

Sagaen om Stekelenburg har gått sin gang i det siste og det ser ut som han blir å finne fra start i morgen. Zeman sa til Roma Channel i dag at det var planen å starte med Stekelenburg mot Fiorentina, men en vond mage stanset nederlenderen fra å være kampklar.

Det skal også spilles returoppgjør på dette stadiet i Coppaen, returoppgjøret spilles på San Siro den 17. april og vinneren møter seierherren av det utrolig vakre oppgjøret  Juventus-Lazio.

Forventete lagoppstillinger:
Roma (4-3-3): Stekelenburg; Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti; Florenzi, Tachtsidis, Bradley; Lamela, Destro, Totti.
Inter (3-4-1-2): Handanovic; Ranocchia, Juan Jesus, Chivu; Nagatomo, Zanetti, Cambiasso, Pereira; Guarin; Rocchi, Palacio.

 

Kampstart er onsdag kl. 2045. Coppa Italia vises dessverre ikke på noen norske kanaler.

FORZAAAAA ROMA!