Numero trentacinque, Torosidis

Roma har annonsert at de har signert greske Vasilis Torosidis fra Olympiakos. Han har signert en femårskontrakt, hvor han netto får utbetalt 1,3 millioner euro per sesong. Vasilis er 27 år gammel, født i Xanthi som ligger rett ved den tyrkiske grensen. (For dere som er interesert i kjemi, så er dette hjembyen til Demokrit, som er kjent for å ha ”oppdaget” atomet.) Han rager 188 cm over bakken, og tilfører forsvaret mer luftstyrke enn sin nåværende konkurrent på høyrebacken. Grekeren er veldig anvendelig da han kan brukes på begge backer, som kant, og til og med som regista. Det gjenstår å se hvor Zeman ønsker å bruke han. En signering som kan ligne litt på fjorårets januar-signering, Marquinho, både utseendemessig og på grunn av den store variasjonen av posisjoner han kan spille.

Torosidis startet karrieren i hjembyen hos Skoda Xanthi. Her ble han i hele 5 år, og fikk nesten 100 kamper før det bar videre til et av Hellas største lag. Olympiakos stod klare med en femårskontrakt etter at Torosidis hadde imponert hos Skoda Xanthi, og denne kontrakten ble forlenget med ytterlige ett år da man gjorde ham til kaptein i klubben. Etter 134 kamper og 12 mål i den greske hovedstaden, forlater Torosidis Hellas og Leandro Greco og setter kursen mot en annen hovedstad. Olympiakos innser at deres kaptein er lysten på større utfordringer, og selger fremfor å miste han vederlagsfritt 31. juni. Den økonomiske kompensasjonen de mottar er ikke nok til å redde Hellas fra finanskrisen, men de mottar tilsammen 500.000 euro for Torosidis. Fra Hellas har han med seg fem seriemesterskap, tre cupmersterskap og ble i 2010 kåret til årets greske spiller.

For de som har fulgt Roma en stund, vet dere at dette blir den femte grekeren i Roma. Før lagkamerat Tachsidis ankom i sommer, har Choutos, Eleftheropoulos og Dellas ikledd seg den røde drakten. Og i likhet med sin nye greske lagkamerat vil Torosidis spille med et noe utradisjonelt tall, 35.

torosidis_roma_fanella

Twitter-profilen ”greekfooty” oppsummerte Torosidis på denne måten: ”Torosidis har i mine øyne vært en av de beste greske spillerne de siste fem årene. Han er en høyreback som er veldig god fremover. Tidligere har han også blitt brukt som defensiv midtbane i Olympiakos, og som venstreback av Rehagel på landslaget. Han kan både angripe og forsvare seg, men har hatt tendenser til å overse sine defensive oppgaver i noen kamper. Jeg tror ikke han vil gjøre det samme i Roma. Han er anvendelig, sterk i luften, posisjonerer seg godt, og han leverer livsfarlige innlegg. Veldig god til å komme på overlap. På en annen side kan du si at han ikke er spesielt rask, men heller ikke treg. En svakhet er at han ofte kommer med sene taklinger. (Les: Mexes). I mine øyne burde han forlatt Olympiakos for noen år siden, da det var tydelig at han trengte en ny utfordring for å fortsette utviklingen sin. Det skal sies at han har veldig mye erfaring, og har 35 kamper i champions league, samt at han har deltatt i 3 store sluttspill for Hellas. Som karakter har jeg aldri likt holdningen hans, men han blir aldri skrem at gode motstandere. Alt i alt tror jeg han vil tilpasse seg raskt, og gi Piris utfordring om høyrebacken. Min eneste bekymring er det defensive.”

Tidligere helt Traianos Dellas har følgende å si om Romas nye nummer 35: ”God signering av Roma. Han er veldig erfaren i sin posisjon, og han er klar for dette nivået. Det eneste problemet kan bli å tilpasse seg”

En spennende og lite risikabel signering av Sabatini og Baldini, som skal ha honnør for å ha skjult dette for italienske medier. Vi ønsker deg velkommen, Vasillis Torosidis. Daje!